Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΠΑΣΟΚ Αγωνία για το κεφάλαιο και το μέλλον του κόμματος


Πέντε «άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις, για την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών των capital controls» κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, σηματοδοτώντας την πρεμούρα του κόμματός της για τη λειτουργία της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, όπως και την αγωνία του να ξαναφανεί χρήσιμο στα μονοπώλια.
Επιγραμματικά, προτείνουν «επιτάχυνση διαδικασιών για τις εισαγωγές», «πληρωμή φόρων μέσω πιστωτικών καρτών», διευκολύνσεις στους οδηγούς φορτηγών διεθνών μεταφορών, διευκολύνσεις για τις εισαγωγές από τρίτες χώρες και, τέλος, να μην εκπίπτουν επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις για οφειλές στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και καθυστερούν δόσεις λόγω των capital controls. Ταυτόχρονα, όπως ανήγγειλε η Γεννηματά, στο ΠΑΣΟΚ σκοπεύουν να δημοσιοποιήσουν προς διάλογο ένα «νέο εθνικό σχέδιο για την Ανάπτυξη».
Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που φοβούνται ότι το κόμμα, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, βαίνει πλέον προς εξαΰλωση, και προκρίνουν άλλους τρόπους ελιγμού. Ισως είναι χαρακτηριστικά όσα είπε, χτες στο «Mega», ο βουλευτής και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Λεων. Γρηγοράκος, ότι χρειάζεται ένα «φιλοευρωπαϊκό μέτωπο απέναντι στον Τσίπρα και την παρέα του», υπονοώντας ακόμα και κοινή κάθοδο τέτοιων κομμάτων.