Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ο “Ρ” στους τόπους δουλειάς

 

 

 

ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΟΛΥΜΠΟΣ»: Σε έξι νέες απολύσεις από το υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης, προχώρησε τη Δευτέρα και χτες Τρίτη, η γαλακτοβιομηχανία "Ολυμπος" των αδελφών Σαράντη. Τη Δευτέρα, απέλυσε έναν εργαζόμενο μέλος του ΔΣ του κλαδικού Σωματείου στις επιχειρήσεις επισιτιστικών προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας και δύο εργαζόμενους από την Επιτροπή χώρου δουλειάς που πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην εργοδοτική επίθεση. Χτες απέλυσε άλλους τρεις εργαζόμενους. Το Σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις επισιτιστικών προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας αμέσως κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας ως παράνομες τις απολύσεις των εργαζομένων και προειδοποιεί την εργοδοσία ότι θα υπερασπιστεί με κάθε πρόσφορο τρόπο τους απολυμένους εργαζόμενους και κάθε άλλο εργαζόμενο που δε σκύβει το κεφάλι.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ»: Νέα μείωση μισθών (από 10% έως 15%) επιχειρεί να επιβάλει στους εργαζόμενους η εργοδοσία της εταιρείας «Αφοι Κωνσταντακάτου» (διαθέτει ηλεκτρολογικό εξοπλισμό), την τρίτη κατά σειρά από την 1/1/2012. Η εργοδοσία, μετά την απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης των εργαζομένων ότι δε θα αποδεχτούν καμία μείωση αλλά και οποιαδήποτε άλλη αφαίρεση δικαιωμάτων τους, προχωρά «επιλεκτικά» στην εφαρμογή του μέτρου για να διασπάσει τους εργαζόμενους.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ: Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον όμιλο Καλοφωλιά, που εκδίδει, μεταξύ άλλων, και την εφημερίδα «Express», σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Οπως τονίζει, οι εργαζόμενοι εδώ και πέντε χρόνια πληρώνονται με έναντι του μισθού τους, «χρηματοδοτώντας» κατ' αυτόν τον τρόπο την εργοδοσία που χρωστάει χιλιάδες ευρώ σε κάθε εργαζόμενο. Στη συγκεκριμένη εταιρεία - υπογραμμίζει η Ενωση - εργάζονται όλα αυτά τα χρόνια ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΕΤΗΠΤΑ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ: Παράσταση διαμαρτυρίας οργανώνει σήμερα στις 2.30 μ.μ., στο ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης «Ανάπλαση» το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, απαιτώντας την ανάκληση της παράνομης απόλυσης εργαζόμενης στο κέντρο.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΝΑΓΙΑ»: Απλήρωτοι για τις εφημερίες τους, από το Νοέμβρη του 2012, παραμένουν οι ειδικοί και ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου «ΠΑΝΑΓΙΑ» της Θεσσαλονίκης. Απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών χωρίς αυθαίρετες και παράνομες περικοπές καθώς και την άμεση καταβολή των οικονομικών διαφορών των εφημεριών από το Γενάρη του 2012 μέχρι τον Οκτώβρη του 2012.

 

“Ριζοσπάστης”