Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «LEDRA MARRIOTT» Οι επιχειρηματικοί ανταγωνισμοί τους βάζουν σε ομηρία

 

Ο όμιλος «Μarriott Ιnternational» και ο ιδιοκτήτης του κτιρίου όπου στεγάζεται το ξενοδοχείο δεν τα βρίσκουν στην ανανέωση του μισθώματος

 

Σε καθεστώς ανασφάλειας βρίσκονται οι 200 περίπου εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Ledra Marriott» μετά την ανακοίνωση της «Μarriott Ιnternational» πως από τις 31/12/2013 το ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού δεν θα λειτουργεί υπό την επωνυμία της. Η ξενοδοχειακή αλυσίδα, που σύμφωνα με την ιστοσελίδα της διατηρεί 3.800 ξενοδοχειακές μονάδες σε όλο τον κόσμο, έχει ήδη σταματήσει να δέχεται κρατήσεις για το 2014, όσον αφορά στο ξενοδοχείο της Αθήνας, χωρίς καμία ενημέρωση προς τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, η απόφαση του ξενοδοχειακού ομίλου οφείλεται στη μη επίτευξη συμφωνίας με την εταιρεία στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκεται το κτίριο που στεγάζει το ξενοδοχείο για την ανανέωση του συμβολαίου διαχείρισης που λήγει στο τέλος του έτους. Οι εργαζόμενοι θα κληθούν, όπως όλα δείχνουν, να πληρώσουν τους ανταγωνισμούς και τα παζάρια μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής υπογραμμίζει πως δε θα επιτρέψει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι «τις όποιες αντιπαραθέσεις μεταξύ πολυεθνικών και μεγαλοεργοδοτών για το ποιος θα επωφεληθεί περισσότερο και ποιος λιγότερο». Σημειώνει πως ιδιοκτήτες και διαχειριστές, αυτοί δηλαδή που όλα τα προηγούμενα χρόνια θησαύρισαν πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, «δεν θα διστάσουν για χάρη των νέων τους σχεδιασμών να τους πετάξουν στο δρόμο». Καλεί, τέλος, τους εργαζόμενους στο «Ledra Marriott» να είναι σε επαγρύπνηση.