Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Από…μέρα σε…μέρα

 

Μπίζνες με την Υγεία

Μπίζνες με την Υγεία είχε η προχτεσινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, με τον αντιπρόεδρο της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, Μιχάλη Λάμπρου. Για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού κρουαζιέρας στην Ελλάδα, μέσω της χρήσης κρουαζιερόπλοιων, συναντήθηκαν. Ο Λ. Γρηγοράκος, τόνισε ότι η διασύνδεση των νησιωτικών περιοχών με την προοπτική ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού και στον τομέα της κρουαζιέρας αποτελεί έναν από τους σοβαρότερους παράγοντες για την ανάπτυξη και την οικονομία των περιοχών αυτών και την αύξηση της απασχόλησης. Κουβέντα, βεβαίως, από τον υπουργό για την κάλυψη των αναγκών των νησιωτών σε υπηρεσίες Πρόληψης και Υγείας που οξύνονται από τις τεράστιες ελλείψεις. Με κάθε τρόπο, το υπουργείο Υγείας ξεκαθαρίζει πως οι δημόσιες δομές Υγείας στα νησιά όχι μόνο δε θα αναπτυχθούν παραπέρα, αλλά ούτε καν τα κενά τους δε θα καλυφθούν με κρατική χρηματοδότηση κι ευθύνη. Από κει και πέρα, ό,τι έχει να κάνει με μπίζνες, με εθελοντισμό, με προσωρινό κι ανεπαρκές μπάλωμα, «λύσεις» που αποτελούν κοροϊδία ουσιαστικά για τους νησιώτες, είναι καλοδεχούμενο!

Τους δίνει άλλοθι...

Γράφει η «Αυγή», 22/8/2014: «Καμιά κοινωνική ομάδα, πλούσιοι ή φτωχοί, εργαζόμενοι ή επιχειρηματίες, αυτοαπασχολούμενοι ή άνεργοι, δεν συμφωνούν με ένα μέτρο που πλήττει συνολικά την κοινωνία, αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης της οικονομίας. Χθες η Αlpha Βank (η οποία συνήθως υπερακοντίζει ως προς την υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής) χαρακτηρίζει τον ΕΝΦΙΑ "βαρίδι" και αντικίνητρο για την ανάπτυξη, καθώς, όπως εκτιμά, η υπερφορολόγηση των ακινήτων αποτελεί πρόσθετο λόγο αποθάρρυνσης των επενδύσεων». Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, είναι ενάντια στον ΕΝΦΙΑ και από τη σκοπιά των συμφερόντων των αστών. Το αιτιολογεί με τα επιχειρήματα των αστών, ότι αποτελεί αντικίνητρο στην καπιταλιστική ανάπτυξη, εμπόδιο στους μεγαλοεπιχειρηματίες να αυξάνουν τα κέρδη τους αποσιωπώντας επίσης οτι ανοίγει το δρόμο συγκέντρωσης ακινήτων και γης σε λίγα χέρια. Αλλά δε νοιάστηκαν οι αστοί για τη φοροληστεία των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών. Τα χρησιμοποιούν, αφενός σαν άλλοθι, αφετέρου θέλουν να τα τραβήξουν μαζί τους, απαιτώντας δικές τους φοροαπαλλαγές. Και ο ΣΥΡΙΖΑ τούς δίνει το καλύτερο άλλοθι...

Ο Ρέντσι και τα λαϊκά συμφέροντα

Πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα στον αστικό Τύπο, διεθνή και εγχώριο, τα δημοσιεύματα για σενάρια που εξετάζονται στην ΕΕ για «χαλάρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου Σταθερότητας» (που θέτει το όριο του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ), προβάλλοντας τους ηγέτες της Γαλλίας και της Ιταλίας, Φρανσουά Ολάντ και Ματέο Ρέντσι ως αυτούς που πιέζουν την ...κακή Γερμανία να είναι περισσότερο ευέλικτη. Παραπλανούν. Δεν υπάρχει καμία μα καμία διαφοροποίηση ως προς την κοινή στρατηγική επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, που συνεχίζεται απρόσκοπτα παντού. Η κυβέρνηση Ρέντσι στην Ιταλία έχει προχωρήσει ήδη σε αντιλαϊκές περικοπές 34 δισ. ευρώ, σε αντεργατικά μέτρα όπως διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, εξάπλωση των επιχειρησιακών συμβάσεων, διεύρυνση του καθεστώτος της μαθητείας, ενώ ετοιμάζει μέτρα για τις ομαδικές απολύσεις. Τέτοια δηλαδή ...φιλολαϊκή πολιτική, πραγματικός καταπέλτης στους διάφορους που πανηγύριζαν και στη χώρα μας για το ...νέο άνεμο που θα έφερνε ο Ρέντσι και πριν ο Ολάντ στην ΕΕ. Ανεμος ούριος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και παγωνιά για τα λαϊκά στρώματα.