Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Λέμε και καμιά...

 

Στις 29/4/2012 ο Αλ. Τσίπρας δήλωνε ότι δεν αναγνωρίζει το μνημόνιο αφού: «Εχει υπογραφεί ερήμην της λαϊκής βούλησης. Η Ελλάδα πρέπει να καταγγείλει άμεσα το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση»...

Δύο χρόνια μετά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος κάνει την «αυτοκριτική» τους: «Λέγαμε και καμιά αμετροέπεια...», δήλωσε χτες ανερυθρίαστα στο «ΜΕΓΚΑ», σπεύδοντας να εξηγήσει τη σημερινή θέση του κόμματός του και να τονίσει ότι αυτή διαφοροποιείται από τους αλλοτινούς λεονταρισμούς.

Βεβαίως και τότε υπήρχε λόγος σοβαρός που ψεύδονταν και σήμερα απ' τη σκοπιά τους ακόμα σοβαρότερος να λένε την ωμή αλήθεια. Τότε έπρεπε να χειραγωγήσουν το λαό, να του καλλιεργήσουν φρούδες προσδοκίες, να «ευνουχίσουν» αγωνιστικές διαθέσεις και να πείσουν ότι είναι δυνατόν να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, η ουσία των «μνημονίων» χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο και την ΕΕ.

Σήμερα, δίνει εξετάσεις για την εύνοια του κεφαλαίου. Για να το πείσει για την ικανότητά του να διαχειριστεί την εξουσία του, να συμβάλει στην ανάκαμψη της κερδοφορίας και στην τόνωση της ανταγωνιστικότητάς του, εντός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Γνωρίζοντας ότι οι στόχοι αυτοί δε συμβαδίζουν ούτε καν με την ανακούφιση του λαού απ' τα βάσανα που περνάει, του καλλιεργεί μειωμένες απαιτήσεις και προσγειώνει τις ψευδαισθήσεις, χαρακτηρίζοντας «αμετροέπειες» τα «κόλπα» με τα οποία τις απογείωσε κάποτε.

“Ριζοσπάστης”