Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ Στο κενό και αυτή η επιχείρηση συκοφάντησης

 

Αμεση απάντηση από τους εργαζόμενους στην «Κόκα Κόλα» στην προβοκάτσια που επιχείρησαν να στήσουν παρατρεχάμενοι της κυβέρνησης

«Εμείς οι απεργοί - εργαζόμενοι της "Coca - Cola 3E" Θεσσαλονίκης εκφράζουμε δημοσίως τις ευχαριστίες μας προς την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων για την άρνησή τους να αποδεχθούν χορηγία της πολυεθνικής "Coca - Cola" σε ένδειξη "έμπρακτης συμπαράστασης" στον πολύμηνο αγώνα μας για να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο».

Με αυτήν την κατηγορηματική δήλωση οι εργάτες της πολυεθνικής απάντησαν, χτες, σε ένα συρφετό προβοκατόρων προσκείμενων στο κυβερνητικό κόμμα, που για δεύτερη βδομάδα συνεχίζει την προσπάθεια να αποδείξει ότι το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτιά του τα έχουν κάνει πλακάκια με την πολυεθνική. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη βδομάδα ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, που σε τηλεοπτική εκπομπή επιχείρησε να λασπώσει το ΚΚΕ ισχυριζόμενη ότι ο «Ριζοσπάστης» διαφημίζει την «Κόκα Κόλα» ενώ απεργούν οι εργαζόμενοι σ' αυτήν. Καταπέλτης για την Ραχήλ Μακρή και το κόμμα της ήταν η απάντηση των ίδιων των εργαζομένων και της Ομοσπονδίας τους, που ξεκαθάρισαν ευθύς ότι όχι μόνο δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, αλλά και ότι ο «Ρ» στέκεται σταθερά στο πλευρό τους (παρουσίασαν μάλιστα τα πάνω από 200 σχετικά δημοσιεύματα που έχουν κρατήσει στο αρχείο τους).

Μπροστά στην κατακραυγή που σήκωσε η προβοκάτσια, τα παραμάγαζα του κυβερνητικού κόμματος επιχείρησαν να μεταθέσουν το πεδίο της αντιπαράθεσης στην Πάτρα. Μέσα από διάφορες ιστοσελίδες ισχυρίστηκαν ότι η δημοτική αρχή της Πάτρας έχει δεχτεί χορηγία για το καρναβάλι από την «Κόκα Κόλα». Στη νέα προβοκάτσια απάντησε αμέσως η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», που έκανε καθαρό ότι όχι μόνο δεν έχει δεχτεί χορηγία από την πολυεθνική αλλά και αποφάσισε συγκεκριμένα να μη δεχτεί αυτήν τη χορηγία γιατί «επιδιώκει και με αυτή την απόφασή της να εκφράσει την έμπρακτη συμπαράστασή της στον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων της "Coca - Cola 3Ε" ενάντια στις απολύσεις και για να ανοίξουν τα εργοστάσια».

Για την απόφαση αυτή της Κοινωφελούς Επιχείρησης, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ 3Ε» Θεσσαλονίκης εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται: «Εμείς οι απεργοί - εργαζόμενοι της "Coca - Cola 3E" Θεσσαλονίκης εκφράζουμε δημοσίως τις ευχαριστίες μας προς την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων για την άρνησή τους να αποδεχθούν χορηγία της πολυεθνικής "Coca - Cola" σε ένδειξη "έμπρακτης συμπαράστασης" στον πολύμηνο αγώνα μας για να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο».

Αυτή η κίνηση συμπαράστασης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων, σύμφωνα με το Σωματείο, «έχει διπλή σημασία για τον αγώνα μας. Από τη μία υπενθυμίζει στα golden boys της πολυεθνικής "Coca - Cola 3Ε" ότι η ελληνική κοινωνία δεν άγεται και φέρεται σύμφωνα με τις επικοινωνιακές τακτικές τους και τη διασκόρπιση "διαφημιστικού" χρήματος, από την άλλη "υπενθυμίζει" στο πανελλήνιο ότι η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας είναι μια από τις περιοχές που επλήγησαν άμεσα από την αντεργατική πολιτική της πολυεθνικής, εφόσον, ανάμεσα στα έξι εργοστάσια που έχει κλείσει αυθαίρετα σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνονται και οι μονάδες στην ίδια την Πάτρα και στο Μεσολόγγι».

Οι εργαζόμενοι καλούν «τις διοικήσεις όλων των Κοινωφελών Επιχειρήσεων της χώρας να αποστασιοποιηθούν έμπρακτα από τις ύπουλες τακτικές με τις οποίες η "Coca - Cola 3E" επιχειρεί να διεμβολίσει την κοινωνική αλληλεγγύη. Παρόμοιες ενέργειες αλληλεγγύης σαν και αυτή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων μάς δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Ούτε γουλιά Coca - Cola, Amita, Fanta... μέχρι να ξανανοίξει το εργοστάσιο».

“Ριζοσπάστης” Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2015