Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΚΚΕ: Κυβέρνηση και ΕΕ ξεκληρίζουν τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες



Σε ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:
«Αποτελεί τεράστιο ψέμα και απάτη ότι με το κλείσιμο της συμφωνίας του 3ου μνημονίου θα μειωθούν τα βάρη για τους αγρότες. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να καθησυχάσει την αγροτιά, τη στιγμή μάλιστα που η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, με όπλο το χαράτσωμα και τη φοροληστεία, την άγρια αντιλαϊκή ΚΑΠ της ΕΕ, ξεκληρίζει τους αγρότες, για να αναπτυχθεί, όπως είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα, δηλαδή η μεγάλη καπιταλιστική αγροτική εκμετάλλευση.
Πούλησε πλαστή και ανέξοδη ελπίδα για να κρύψει το βίαιο τρόπο που έχουν δρομολογήσει ΕΕ και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκέντρωση γης και παραγωγής σε λίγα χέρια. Στην αρχή από την υπερφορολόγηση των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και στη συνέχεια μ' αυτούς που δεν θα έχουν τη δυνατότητα επιβίωσης, δηλαδή τους κατεστραμμένους μικρούς και μεσαίους αγρότες. Εκεί οδηγεί και το κριτήριο του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, με αγροτικό εισόδημα πάνω από 50%, αφού έτσι αποκλείει φτωχούς αγρότες που για να επιβιώσουν κάνουν εξωγεωργικά μεροκάματα (οικοδομή, τουρισμός κ.ά.).
Το ίδιο ισχύει και στην αλιεία, όπου οι παράκτιοι φτωχοί ψαράδες φυτοζωούν και ενισχύονται οι επιχειρηματίες ιχθυοκαλλιεργειών και οι μεγάλοι αλιευτικοί στόλοι από την Κοινή Αλιευτική Πολιτική.
Τα μεγαλύτερα θύματα είναι οι νέοι αγρότες, οι οποίοι όσοι εντάχθηκαν σε ευρωκοινοτικά προγράμματα είναι καταχρεωμένοι και η έκπτωση που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στη φοροληστεία τους είναι σταγόνα στον ωκεανό και στόχο έχει τη συμμετοχή και συνενοχή τους στο έγκλημα της καταστροφής τους.
Σε ό,τι αφορά τα 6 δισ. μέχρι το 2020, δηλαδή το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, αυτά είναι για αγρότες καπιταλιστές, βιομήχανους και μεταποιητές και όχι για την αγροτιά που μαζικά καταστρέφεται και σε καμιά περίπτωση οι 50.000 θέσεις εργασίας -και αν γίνουν- δεν αντικαθιστούν τις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργων και ξεκληρισμένων που θα δημιουργηθούν.
Το ΚΚΕ καλεί τους μικρούς και μεσαίους αγρότες να μη δείξουν καμία ανοχή και αναμονή. Δεν υπάρχει προστασία και μέλλον στις δαγκάνες της ΚΑΠ, της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, των μονοπωλίων και των μνημονίων των ελληνικών κυβερνήσεων. Για να γίνει ο λαός αφέντης του πλούτου που παράγει και να αναπτύξει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες σε όφελός του, χρειάζεται να αναπτύξει και η αγροτιά τον αγώνα και την πάλη της, σε συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια, να διεκδικήσει τις απώλειες των προηγουμένων ετών και να βάλει προοπτική την αποδέσμευση από την ΕΕ, με τον ίδιο το λαό στην εξουσία».