Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Αποβολή της Πολιτικής Αγωγής ζητάνε οι χρυσαυγίτες...


Αποβολή της Πολιτικής Αγωγής ζήτησαν χτες, στην ασφυκτική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι υπερασπιστές της, σε ό,τι αφορά την παράσταση των συνηγόρων των θυμάτων για την εγκληματική οργάνωση. Επί της ουσίας, θέλησαν να δείξουν ότι τάχα τα επιμέρους εγκλήματα (δολοφονία Φύσσα, δολοφονική επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες κ.ά.) δεν έχουν καμία σχέση με τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και με τα εγκλήματα που κάνει. Ενδεικτική για το θέμα είναι η τοποθέτηση του συνηγόρου του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκου, Τ. Μιχαλόλια, ο οποίος είπε ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος, που παραπέμπεται μόνο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δεν έχει καμία σχέση ούτε με πρόσωπα που κατηγορούνται για επιμέρους πράξεις, ούτε με τις πράξεις που κάνουν τα πρόσωπα...
Το δικαστήριο επέτρεψε να δηλωθεί παράσταση Πολιτικής Αγωγής εκ μέρους της μητέρας και της αδελφής του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα. Επιπρόσθετα, το δικαστήριο απέρριψε τις αιτήσεις άρσης ή αντικατάστασης των περιοριστικών όρων των πέντε ηγετικών στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης. Στην πρότασή της, η εισαγγελέας Αδ. Οικονόμου παρέπεμψε ως αρμόδιο ν' αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών.
Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι ως τον Σεπτέμβρη η δίκη της Χρυσής Αυγής θα γίνεται στον Κορυδαλλό, αφού όπως ενημέρωσε χτες η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μ. Λεπενιώτη, εισέπραξε αρνητικές απαντήσεις στις δύο αιτήσεις που υπέβαλε για μεταφορά της αίθουσας. Σημειωτέον ότι υπέδειξε ως αρμόδιο για την αλλαγή της αίθουσας τον πρόεδρο της τριμελούς διοίκησης του Εφετείου, Δ. Μόκα. Επίσης, ζητήθηκε από την Αστυνομία να ληφθούν μέτρα φρούρησης, καθώς η διεξαγωγή της δίκης θα συμπίπτει και με άλλες υποθέσεις. Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.