Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Σε στήριξη των ψηφοδελτίων της καλεί η «Πανεπιστημονική»



Την Κυριακή 7/6 οι εκλογές του ΠΣΔΜ-Η

Την Κυριακή 7 Ιούνη πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα οι εκλογές του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜ-Η).Η «Πανεπιστημονική» καλεί όλους τους εργαζόμενους μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους, ηλεκτρονικούς και ναυπηγούς μηχανικούς σε αγωνιστική στήριξη των ψηφοδελτίων της.
Στην Αθήνα οι εκλογές πραγματοποιούνται σταγραφεία του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα), απ' τις 8.00 μέχρι τις 20.00. Θα ανοίξουν επίσης κάλπες στηΘεσσαλονίκη (γραφεία ΤΕΕ, Μ. Αλεξάνδρου 4), στην Πάτρα (γραφεία ΠΣΔΜ-Η, Τριών Ναυάρχων 40) και σε Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Βόλο, Γιάννενα, Δράμα, Εδεσσα, Ηράκλειο, Καβάλα, Καλαμάτα, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Λαμία, Λάρισα, Λιβαδειά, Μυτιλήνη, Ξάνθη, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σέρρες, Τρίπολη, Χαλκίδα, Χανιά, Χίο.

Καμιά φιλολαϊκή λύση εντός των τειχών της εξουσίας των μονοπωλίων και της ΕΕ

Στην εκλογική της διακήρυξη η «Πανεπιστημονική», μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Εχουμε πλέον συγκεντρώσει αρκετή πείρα για να καταλάβουμε πως η κυβερνητική αλλαγή του Ιανουαρίου δεν άλλαξε ουσιαστικά την κατάσταση. Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν προχωρά στην αναγκαία ανάκτηση των απωλειών που υποστήκαμε την περίοδο της κρίσης, αλλά, αντίθετα, προετοιμάζει, με την κυοφορούμενη συμφωνία, νέα, ακόμα σκληρότερα και πιο επώδυνα μέτρα. Η αύξηση της φορολογίας, του ΦΠΑ, μεταφράζεται σε νέα αφαίμαξη των εισοδημάτων μας, ενώ προετοιμάζεται νέος γύρος επίθεσης στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα με την ενοποίηση των Ταμείων και τις δραστικές μειώσεις των συντάξεων.
Αυτές οι εξελίξεις δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν. Οι πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκαν ήδη απ' τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, γύρω απ' το οποίο δομήθηκαν οι προγραμματικές θέσεις της νέας κυβέρνησης. Για τα λαϊκά στρώματα, η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ με την ΕΕ έχει ως "ταβάνι" ακριβώς αυτό το πρόγραμμα, πυρήνας του οποίου είναιελάχιστα ψίχουλα για την ανακούφιση της ακραίας φτώχειας, φορτώνοντάς τα μάλιστα στα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που δεν έχουν ακόμα διαβεί το κατώφλι της "απόλυτης φτώχειας".
Γι' αυτό και τα "κροκοδείλια δάκρυα", εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, συγκαλύπτουν το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν δεσμεύτηκε για ανάκτηση των απωλειών που γνωρίσαμε μέσα στην κρίση, που αποτελεί την πραγματική κόκκινη γραμμή για τις δικές μας ανάγκες.
Η κυβερνητική εναλλαγή δεν είναι "αλλαγή σελίδας", πολύ απλά γιατίο πραγματικός μας αντίπαλος, οι μονοπωλιακοί όμιλοιτο κράτος τους και η ΕΕ που τους στηρίζει, παραμένει όρθιος. Δεν άλλαξε την ανάγκη των ομίλων για φθηνή εργατική δύναμη. Οι απολύσεις συνεχίζονται, η εργοδοτική τρομοκρατία παραμένει, τα μέτρα ισοπέδωσης των δικαιωμάτων μας διατηρούνται, αφού οι δικές μας θυσίες μεταφράζονται σε μεγαλύτερα κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο. Γι' αυτό καμιά λύση εντός των τειχών της εξουσίας των μονοπωλίων και της ΕΕ που τους στηρίζει δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκή. Δεν υπάρχει τέτοια μαγική φόρμουλα, με την οποία λαός και μονοπώλια να είναι ταυτόχρονα ωφελημένοι. Κυβερνητική εναλλαγή εντός των τειχών δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι λύση...».

Οι δυνάμεις της «Πανεπιστημονικής» μάχονται σημαδεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο

Αναφερόμενη στη στάση των άλλων δυνάμεων, η «Πανεπιστημονική» τονίζει: «Το κυρίαρχο μπλοκ δυνάμεων στον ΠΣΔΜ-Η (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) "έβαλε πλάτη" για την προώθηση της κυρίαρχης πολιτικής ΕΕ - άρχουσας τάξης στο σύλλογο».
Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ λέει: «Ο πραγματικός ρόλος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνδικαλιστική στήριξη της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής, που συνεχίζει να τσακίζει τα δικαιώματά μας... Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Ευθύνη έχει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ που φόραγε το προσωπείο, όσο και όσοι, άσχετα από τις προθέσεις τους, βοήθησαν για να μείνει αυτό το προσωπείο στη θέση του, όπως οι δυνάμεις της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).... Σήμερα, οι ίδιες δυνάμεις ασκούν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν εφαρμόζει το πρόγραμμά του. Προετοιμάζουν την επόμενη μέρα μετά τη συμφωνία, και την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πόλου - αναχώματος που θα ζητά να εφαρμόσει το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αυτό "προδόθηκε" απ' τον καθεστωτικό ΣΥΡΙΖΑ. Κοντολογίς, το ΠΑΣΟΚ κάηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ τον αντικαθιστά, καίγεται και αυτός, και υπάρχει ανάγκη για ένα νέο σχήμα...».
Και η διακήρυξη της «Πανεπιστημονικής» καταλήγει: «Η μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση είναι οι δυνάμεις του ταξικού πόλου, στο σύλλογο και στο ΤΕΕ, οι δυνάμεις που εκφράζει το ψηφοδέλτιο της "Πανεπιστημονικής", που έδωσαν και δίνουν συνεχείς μάχες μέσα και κυρίως έξω απ' τα ΔΣ, σημαδεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο.
Σήμερα, είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουμε παντού, σε κάθε μετερίζι, το συσχετισμό δύναμης σε θετική κατεύθυνση. Να δώσουμε μάχη για να συγκεντρώσουμε νέες δυνάμεις στα ταξικά σωματεία, στο ΣΜΤ, στο ΣΕΤΗΠ, στο κλαδικό σωματείο Ενέργειας (ΣΕΕΝ), στην Επιτροπή Αγώνα αυτοαπασχολούμενων, σε συντονισμό με τον ταξικό πόλο του εργατικού κινήματος, το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ, να ισχυροποιήσουμε τις ταξικές δυνάμεις στα ΔΣ των συλλόγων. Η αλλαγή συσχετισμού στο ΔΣ του ΠΣΔΜΗ, η ολόπλευρη στήριξη της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ στις εκλογές τις 7ης Ιούνη, θα μας επιτρέψει να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις.
Με εφαλτήριο τη μηδενική ανοχή στη νέα συμφωνία, τηνανάκτηση των απωλειών της κρίσης, συγκεντρώνουμε δυνάμεις για την αποφασιστική σύγκρουση με τον πραγματικό αντίπαλο, την άρχουσα τάξη, τους ομίλους και την ΕΕ, την εξουσία τους».
  • Αναλυτικά η διακήρυξη και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.dpk.tee.gr και στα τηλέφωνα 6972.108.491, 6945.296.350.