Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΠΟΤΑΜΙ Ξορκίζει τα περί «ρήξης»


Στήριξη στον πρωθυπουργό παρέχει το Ποτάμι, ώστε να περάσει τη διαφαινόμενη νέα αντιλαϊκή συμφωνία με τους δανειστές στη Βουλή και την κοινωνία και να μη διασαλευτεί η πορεία της χώρας στον ευρωμονόδρομο.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης δήλωσε χτες: «(...) Βλέπουμε ότι τα στελέχη της κυβέρνησης ΑΝΕΛ - ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να αναμασάνε επικίνδυνες θεωρίες περί ρήξης και δραχμής και δεν κατανοούμε, βέβαια, γιατί ο πρωθυπουργός δεν υπερασπίστηκε με τη φυσική του παρουσία την τελική του πρόταση στη χτεσινή πενταμερή συνάντηση στο Βερολίνο. Σε κάθε περίπτωση, το Ποτάμι δεν περίμενε την ασφυξία της οικονομίας και της κοινωνίας για να πάρει τις αποφάσεις του και έχουμε πει και το ξαναλέμε ότι θα στηρίξουμε ένα σχέδιο που εξυπηρετεί την ανάγκη της χώρας για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη, για μείωση των ανισοτήτων», όπου ζητούμενο βέβαια είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη, στόχος που προϋποθέτει τη διατήρηση και την όξυνση των ταξικών ανισοτήτων.
Στο μεταξύ, μιλώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χ. Θεοχάρης, στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», έκανε την εξής εκτίμηση σχετικά με τη συμφωνία με τους δανειστές: «Διαδικαστικά, προσωπικά, θεωρώ ότι φτάσαμε στο τέρμα. Θα τεθεί αυτό το κείμενο, το οποίο θα έχει μία - δύο μέρες να πάει μπρος - πίσω, να το πω έτσι, με κάποιες αλλαγές. Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση αν το δέχεται, αν μπορεί να το διαχειριστεί ή όχι. Αρα, δηλαδή, φτάσαμε στο τέρμα».