Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ στο φόντο της γενικότερης αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος


Για «ρήγμα» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο οι στενοί συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα, αλλά παραπέμπουν τις όποιες αποφάσεις για μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.
«Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε ένα ρήγμα, αλλά νομίζω ότι θα ολοκληρωθούν πρώτα οι διαδικασίες της συμφωνίας και θα τα δούμε όλα στα συλλογικά μας όργανα, όπως προβλέπεται», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς μετά την έγκριση του νομοσχεδίου με το δεύτερο κύμα προαπαιτούμενων, όπου παγιώθηκαν οι διαρροές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.  
«Το ρήγμα στην ΚΟ είναι νομίζω σαφές. Από εδώ και πέρα θα ακολουθηθούν και οι συλλογικές διαδικασίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πολιτικό πρόβλημα», ανέφερε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Στο ερώτημα εάν θα παραπεμφθούν στα κοινοβουλευτικά όργανα για διαγραφή οι βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν, είπε ότι «θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, εννοώ οι συλλογικές διαδικασίες στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος». Παράλληλα, διεμήνυσε ότι «από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση θα επικεντρώσει όλη της την προσοχή στη διαπραγματευτική προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία».
«Όλα μια χαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος με τις διαφορετικότητές του», δήλωσε από την πλευρά του ο Π. Λαφαζάνης. «Οι διαφορές είναι δύναμη, δεν είναι η αχίλλειος πτέρνα μας», πρόσθεσε.
Σήμερα το μεσημέρι ο Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρόεδρος της Βουλής έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την οποία κατήγγειλε την «αντισυνταγματική» διαδικασία με την οποία έχουν εισαχθεί τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα μέτρα.
Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις συνδέονται ευθέως με την προσπάθεια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος προκειμένου να υλοποιηθούν τα νέα σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου, αλλά και με την ανάγκη δημιουργίας νέων αναχωμάτων που θα εγκλωβίσουν εντός των τειχών τη λαϊκή δυσαρέσκεια.