Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ο “Ρ” στους τόπους δουλειάς

 

ΜΕΤΑΛΛΟ: Σύσκεψη για το συντονισμό όλων των εργαζομένων στον κλάδο του Μετάλλου, διοργανώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών και καλεί σωματεία και συνδικάτα απ' όλη τη χώρα να συμμετάσχουν. Η σύσκεψη θα γίνει την Κυριακή 1 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ. στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγ. Φιλοθέης 5β).

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ: Με τρεις αποφάσεις, το Πρωτοδικείο δικαιώνει σχολικούς φύλακες των Δήμων Μεταμόρφωσης, Πεντέλης και Πετρούπολης, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και διατάσσει την άμεση επιστροφή στην εργασία τους.

ΙΓΜΕ: Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ τη Δευτέρα και την Τρίτη, με ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης. Διεκδικούν την καταβολή των μισθών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, καθώς το τελευταίο εξάμηνο έχει παγιωθεί δίμηνη καθυστέρηση στη μισθοδοσία τους. Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι συνταξιούχοι του ΙΓΜΕ, που περιμένουν μέχρι και 3 χρόνια για να λάβουν τις αποζημιώσεις και παροχές που δικαιούνται. Το προσωπικό του ΙΓΜΕ από 393 άτομα το 2011 έχει σήμερα συρρικνωθεί σε 240. Για να ανταποκριθεί το ΙΓΜΕ στον ερευνητικό του ρόλο, χρειάζονται άμεσα 125 προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων.

ΒΙΣ: Στην απόφαση της Εταιρίας να περικόψει το επίδομα γάμου (10%) αντιδρούν οι εργαζόμενοι, που ήδη έχουν πραγματοποιήσει μέχρι τώρα δύο προειδοποιητικές τρίωρες στάσεις εργασίας. Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, προχωρούν σε τρίωρες στάσεις εργασίας, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, 3/12 σε όλες τις βάρδιες.