Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ο “Ρ” στους τόπους δουλειάς

 

 

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Την παράταση των εκλογών στο Σύνδεσμο Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή. Οι αρχαιρεσίες θα συνεχιστούν το Σάββατο 14/12 και την Κυριακή 15/12, από τις 11.30 π.μ. έως τις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19). Η παράταξη της ΔΑΣ καλεί σε συμμετοχή και ενίσχυση του ψηφοδελτίου της.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ: Από αύριο, Πέμπτη, μέχρι και την Κυριακή 15/12 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας. Το ΣΕΕΕΝ καλεί τους εργαζόμενους στην Ενέργεια (μόνιμους, οκταμηνίτες, διμηνίτες, εργαζόμενους στις εργολαβίες) να συμμετάσχουν μαζικά.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Με συγκεντρώσεις σε συνοικίες και πόλεις, οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΤΑΕ - ΟΑΕΕ βγαίνουν ξανά στους δρόμους την Τετάρτη 18/12, διεκδικώντας δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αξιοπρεπείς συντάξεις. Σήμερα, θα γίνει στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη Συνταξιουχικών Σωματείων από την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία (11 π.μ., ΕΚΘ). Την Τετάρτη 18/12, η πανσυνταξιουχική συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στον ΕΟΠΥΥ της Αριστοτέλους.

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με απεργίες από τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στο Μετρό της Θεσσαλονίκης απαιτούν την ανάκληση των 6 νέων απολύσεων που έγιναν την προηγούμενη βδομάδα στις αρχαιολογικές εργασίες του έργου. Χτες, 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν οι αρχαιολόγοι με απόφαση του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 80 χρόνων ζωής και δράσης διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων σήμερα, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στον πολυχώρο «Αννα και Μαρία Καλουτά» (Τιμοκρέοντος 6Α, Νέος Κόσμος). Στην εκδήλωση, εκτός από ομιλίες, θα υπάρχει αρχειακή - φωτογραφική έκθεση, θα προβληθεί σχετικό βίντεο, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τον Γιώργο Σαρρή.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ: Συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών (οδός Νίκης, Σύνταγμα) πραγματοποιεί, αύριο, Πέμπτη, στις 1.30 μ.μ., το Συντονιστικό ενάντια στην κατάργηση - συρρίκνωση φορέων του Δημοσίου (ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΜΟΔ, ΕΛΓΟ κ.ά.).

«COCA-COLA»: Τη συνέχιση της απεργίας τους με δύο νέες 48ωρες απεργίες ως το Σάββατο 14/12 αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της «Coca-Cola» στη Θεσσαλονίκη. Απαιτούν την άμεση επαναπρόσληψη των 33 άδικα απολυμένων συναδέλφων τους.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Ημερίδα με θέμα την Κοινωνική Ασφάλιση και ομιλητή τον Θωμά Κακκαβά διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών, αύριο, Πέμπτη, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).