Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Πτολεμαϊδα: Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στη Δυτική Μακεδονία

 

ΚΚΕ - ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 

Εκδήλωση για τι θέσεις του ΚΚΕ για την μάχη των Ευρωεκλογών, των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στην Πτολεμαϊδα. Επίσης παρουσιάστηκαν οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας και ομιλητής ήταν ο Κώστας Σταμπολίδης, γραμματέας τηςΕπιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιοχή είναι:

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας: Γιάννης Βήττας, δικηγόρος, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Κοζάνης του ΚΚΕ.

Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης: Έφη Τσίγκα, γεωπόνος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού

Υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας: Αντωνία Χόλμπα-Τζιφρή, συνταξιούχος εκπαδευτικός, Περιφερειακή Σύμβουλος στην Δυτική Μακεδονία, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Κοζάνης του ΚΚΕ.

Ο λαός να μην παρασυρθεί

Ο Κώστας Σταμπολίδης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει το Κόμμα σε αυτές τις εκλογές, όπως και στον χαρακτήρα των Ευρωεκλογών και των Περιφερειακών Εκλογών. Στον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να λειτουργεί με επιχειρηματικά κριτήρια, στήριξης της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, να ασκεί την αστική εξουσία σε τοπικό επίπεδο. Επεσήμανε την σύμπλευση των άλλων πολιτικών δυνάμεων και των δήθεν ανεξάρτητων σε αυτές τις πολιτικές.

«Απέναντι τους είναι το ΚΚΕ το οποίο καλεί τους εργαζόμενους, γενικότερα τον Ελληνικό λαό, να κρίνουν τον κάθε υποψήφιο, το κάθε Κόμμα, με βάση της στάση τους για την ΕΕ. Το ΚΚΕ αποκαλύπτει τον ρόλο της ΕΕ, τον αντιλαϊκό της χαρακτήρα σαν ένωση καπιταλιστικών κρατών, σαν οικονομική ένωση του κεφαλαίου και όχι των λαών» είπε. Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, ώστε να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη εναλλαγή στην αστική διακυβέρνηση, λέγοντας ότι σε αυτά τα πλαίσια τους ενδιαφέρει να υπάρχουν οι δύο βασικοί πόλοι, που στην δεδομένη χρονική περίοδο είναι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επίσης και άλλα αναχώματα που θα απορροφούν την λαϊκή δυσαρέσκεια και θα στηρίζουν την εκάστοτε Κυβέρνηση. Στην βάση αυτή λόγος γίνεται και για μια "σοβαρή ακροδεξιά", να ταιριάζει στους κανόνες του αστικού κοινοβουλευτισμού. Επίσης τους ενδιαφέρει να υπάρχει μια πολιτική δύναμη ανάμεσα στους δύο βασικούς πόλους, η οποία θα στηρίζει κυβερνήσεις, είτε κεντροδεξιές, είτε κεντροαριστερές.

Ο λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί από όλες αυτές τις διεργασίες που γίνονται για την σταθερότητα και ενίσχυση του συστήματος, είπε ο Κ. Σταμπολίδης. Οι ελπίδες του θα διαψευσθούν με κυβερνήσεις, είτε με κορμό την ΝΔ, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού κινούνται στην γραμμή της ΕΕ, όπου τα μνημόνια διαρκείας θα είναι αναπόφευκτα. Θα δίνουν κάποια ψίχουλα για την ακραία φτώχεια, αλλά πραγματική ανακούφιση δεν θα υπάρξει. Η όποια ανάκαμψη θα είναι αναιμική και γρήγορα θα δώσει την θέση της σε πιο βαθιά κρίση. Θα συμπαρασύρει και πλούσιες μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες με κίνδυνο ακόμη και πολέμων, από τους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει δείγματα γραφής

Με βάση την άποψη που υπάρχει ότι πρέπει να δοκιμαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβέρνηση να δούμε τι θα κάνει κι αυτός, ο Κώστας Σταμπολίδης θύμισε την στάση των δυνάμεων του χώρου αυτού όλα τα προηγούμενα χρόνια, στα συνδικάτα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την στήριξη τους στην εφαρμοζόμενη πολιτική και την δημιουργία αυταπατών. Επίσης πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που τότε συμμετείχαν στον φαγοπότι, τώρα είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε Κόμμα κρίνεται από τις θέσεις του, την συνέπεια του, την στάση του στο μαζικό κίνημα.

Το ΚΚΕ από τις εκλογές σε όλα τα επίπεδα πρέπει να βγει ενισχυμένο, για να μπορέσει να διαμορφωθεί μια ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, που αντιπαλεύει την ΕΕ, τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, το σάπιο αστικό κράτος. Θα υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα και θα ανοίγει ταυτόχρονα τον δρόμο για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία. Θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια μπορεί να υπάρξει ουσιαστική πραγματική ανάπτυξη για τον λαό, για την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Μόνη ρεαλιστική πρόταση αυτή του ΚΚΕ

Σήμερα είναι ολοφάνερο ότι η μόνη ρεαλιστική πρόταση ανάπτυξης που συμφέρει τον λαό είναι αυτή του ΚΚΕ, είπε ο Κ. Σταμπολίδης. Ένα παράδειγμα είναι ο χώρος της υγείας, με την πρόταση του Κόμματος για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα να δίνει απάντηση στο σημερινό πρόβλημα. Στο σημερινό σύστημα υγείας που εξαρτιέται από επιχειρηματικούς ομίλους, την εμπορευματοποίηση και τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Στην συνέχεια τόνισε ότι όποιος εναντιώνεται στα μνημόνια, χωρίς να καταδικάζει την ΕΕ και την στρατηγική της, κοροϊδεύει τον λαό, γιατί κρύβει την αλήθεια. Ενώ κάλεσε να τιμωρηθεί η εγκληματική φασιστική Χρυσή Αυγή, ο μπράβος των μεγαλοεπιχειρηματιών που στήνει δουλεμπορικά γραφεία, που έχει ανοιχτό μέτωπο ενάντια στην πάλη των εργαζομένων για την υπεράσπιση των κατακτήσεων τους. Η Χρυσή Αυγή είναι η αιχμή του δόρατος του αστικού συστήματος με στόχο το χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος. Ο λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί από τον λαϊκισμό αυτού του επικίνδυνου ναζιστικού μορφώματος.

Ακόμη οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα δήθεν επαναστατικών, ανατρεπτικών, αριστερών Κομμάτων όπως είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όπως είναι η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ του Λαφαζάνη. Όπως είναι ο Αλαβάνος. Όλοι αυτοί μιλάνε για έξοδο από την Ευρωζώνη, τώρα μιλάνε και για έξοδο από την ΕΕ, με αλλαγή νομίσματος, χωρίς όμως να βάζουν τις άλλες προϋποθέσεις. Χωρίς πρόγραμμα στρατηγικής σύγκρουσης. Δηλαδή χωρίς την πάλη να περάσει η οικονομία στα χέρια της εργατικής εξουσίας.

Το ΚΚΕ έχει πρόταση εξουσίας

Τέλος αναφέρθηκε στο χοντρό ψέμα ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει. Όμως δεν θα κυβερνήσει με πολιτικές άλλων. Το ΚΚΕ έχει πρόταση εξουσίας. Της Λαϊκής Εξουσίας με προϋπόθεση να συγκροτηθεί η Λαϊκή Συμμαχία, που θα πάρει στα χέρια της την εξουσία και τότε το Κόμμα θα αναλάβει και κυβερνητικές ευθύνες. Κάνει ξεκάθαρο ότι δεν συμμετέχει σε Κυβέρνηση με πολιτική διαχείρισης του Καπιταλιστικού συστήματος, δεν πρόκειται να δώσει ανάσα ζωής στο σάπιο και απάνθρωπο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Το ΚΚΕ, στις σημερινές συνθήκες, στα πλαίσια του Καπιταλισμού, επιδιώκει υψηλά ποσοστά στις εκλογές, θέλει να εκλέξει όσο γίνεται περισσότερους Ευρωβουλευτές, Βουλευτές, Συμβούλους, Δημάρχους. Αλλά ξεκαθαρίζει ποιος θα είναι ο ρόλος των εκλεγμένων Κομμουνιστών. Θα είναι εργατική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αστική εξουσία και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, είναι εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή Κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ των μονοπωλίων. Είναι εγγύηση γιατί παλεύει με επίκεντρο τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα και δεν τα παραπέμπει στο απώτερο μέλλον (όπως λένε).