Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Γύρω από τον…κόσμο

 

 

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Συνάντηση αξιωματούχων από Κίνα, Μαλαισία και Αυστραλία πραγματοποιήθηκε στην Καμπέρα, με ζητούμενο πώς θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του «Μπόινγκ 777» των «Μαλαισιανών Αερογραμμών». Οι Αυστραλοί επικεφαλής των ερευνών έχουν δηλώσει ότι η επόμενη φάση ίσως διαρκέσει ένα χρόνο και ότι θα χρειαστεί νέος εξοπλισμός που μπορούν να διαθέσουν ιδιωτικές εταιρείες.

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.-- Εντεκα ήταν μέχρι χτες οι ναυτικοί που αγνοούνταν μετά τη σύγκρουση ενός φορτηγού πλοίου που μετέφερε τσιμέντο και ενός άλλου που μετέφερε κοντέινερς, χτες, στα θαλάσσια ύδατα του Χονγκ Κονγκ.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- «Το Ιράν είναι στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέπει την εξαγωγή ιρανικών προϊόντων στο Τουρκμενιστάν με αντάλλαγμα φυσικό αέριο», δήλωσε χτες ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου, Μπιτζάν Ναμντάρ Ζανγκάνεχ, έπειτα από συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του Τουρκμενιστάν, Κχότζα Μουχάμαντ Μουχαμάντοφ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τεχεράνη.

ΜΟΥΜΠΑΪ.-- Τουλάχιστον 19 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες είναι ο απολογισμός εκτροχιασμού τρένου που σημειώθηκε στην Ινδία. Στη χώρα καθημερινά μετακινούνται με τρένο περίπου 20 εκατομμύρια και τα σιδηροδρομικά ατυχήματα είναι πολύ συχνά, εξαιτίας και της ακαταλληλότητας του δικτύου.

ANTIΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Η νοτιοσουδανική κυβέρνηση υπέγραψε χτες συμφωνία εκεχειρίας διάρκειας ενός μήνα με τους ένοπλους στασιαστές του πρώην αντιπροέδρου Ρίεκ Μάτσαρ ώστε να επιτραπεί στους αμάχους που έχουν παγιδευτεί εξαιτίας της σύγκρουσης να μετακινηθούν σε ασφαλείς περιοχές και να φυτέψουν σοδειές. Η συμφωνία υπογράφηκε στην έδρα της Αφρικανικής Ενωσης, στην Αντίς Αμπέμπα, στη διάρκεια ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μετά τις απειλές των ΗΠΑ για κυρώσεις και στις δύο εμπόλεμες πλευρές.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Σε κυριακάτικη θυελλώδη συνεδρίαση του Κογκρέσου ανακοινώθηκε αρχικά η εκλογή του 42χρονου επιχειρηματία Αχμεντ Ομαρ Μάιτικ στη θέση του πρωθυπουργού καθώς φαινόταν πως είχε εξασφαλίσει 121 ψήφους. Ωστόσο αργότερα καταμετρήθηκαν 113 οι ψήφοι από τον αντιπρόεδρο του Κογκρέσου, που κήρυξε τη διαδικασία άκυρη λέγοντας ότι παραμένει πρωθυπουργός ο εντολοδόχος Αμπντουλάχ αλ Θίνι.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Εκτακτη κατάσταση διεθνώς σε σχέση με τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων της πολιομυελίτιδας κήρυξε χτες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καθώς εκτιμά πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος «εξαγωγής» της πολιομυελίτιδας είναι το Πακιστάν, το Καμερούν και η Συρία.

ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ.-- Ενας άνθρωπος απανθρακώθηκε και τουλάχιστον έξι κατοικίες έγιναν παρανάλωμα πυρός από πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στο Γκάθρι (56 χλμ. βορείως της πολιτειακής πρωτεύουσας, Οκλαχόμα Σίτι) στις ΗΠΑ αναγκάζοντας πάνω από 1.000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ερευνες για το σοβαρό τραυματισμό οκτώ ακροβατών σε τσίρκο θυγατρικής εταιρείας της «Ringling Bros» στη διάρκεια παράστασης στην οποία κατέρρευσε εναέρια κατασκευή, από όπου έλλειπε το δίχτυ προστασίας, ξεκίνησαν χτες οι αρχές στο Πρόβιντες του Ρόουντ Αϊλαντ στις ΗΠΑ. Ωρες μετά, το ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε αίτημα της δημοτικής αρχής της Νεμπράσκα να απαγορεύεται η ενοικίαση διαμερισμάτων σε μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στις ΗΠΑ.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Στρατοδικείο της ΛΔ Κονγκό αθώωσε χτες σχεδόν όλους τους στρατιώτες που κατηγορούνταν για ομαδικούς βιασμούς που διαπράχθηκαν το Νοέμβρη του 2012 στη Μίνοβα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Ενοχοι βρέθηκαν μόνον ένας αντισυνταγματάρχης, που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, και ένας δεκανέας που καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη.

ΜΠΑΝΓΚΙ.-- Πάνω από 75 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία στη διάρκεια συγκρούσεων που άρχισαν την Πέμπτη γύρω από την πόλη Μαλά, 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μπανγκουί, μεταξύ ισλαμιστών μισθοφόρων της οργάνωσης «ΣΕΛΕΚΑ» που είχε καταλάβει πραξικοπηματικά την εξουσία ως τον περασμένο Δεκέμβρη και πολιτοφυλακών από χριστιανούς κατοίκους της περιοχής ενώ στη χώρα έχει πραγματοποιηθεί ιμπεριαλιστική επέμβαση υποτίθεται για τον τερματισμό της σφαγής, στην πραγματικότητα για τον τεράστιο πλούτο της χώρας.