Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ «Φωνάζει ο κλέφτης... »

 

Οσο κοντοζυγώνει η εκλογική αναμέτρηση και όσο περισσότερο συγκλίνει η πολιτική του με αυτήν της κυβέρνησης - αφού κοινή τους πυξίδα είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου - τόσο συχνότερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανασύρει μια ιδιαιτέρως προσφιλή του κατηγορία εναντίον του ΚΚΕ: Οτι κρατά ίσες αποστάσεις ανάμεσα σ' αυτόν και την κυβέρνηση, ακόμα χειρότερα ότι πολεμά περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντας έτσι την κυβέρνηση και την πολιτική της! Κατά καιρούς, το έχουν ισχυριστεί όλα τα κορυφαία στελέχη του, μηδέ εξαιρουμένου του προέδρου του, Αλ. Τσίπρα. Αποτελεί δε αγαπημένο θέμα για γνωστούς και μη εξαιρετέους αρθρογράφους της «Αυγής».

Ερχονται, όμως, δεύτεροι και καταϊδρωμένοι.... Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ήταν το ΠΑΣΟΚ αυτό που πρώτο «έριξε» στην πολιτική «αρένα» την κατηγορία εναντίον του ΚΚΕ ότι αφού δεν το στηρίζει, στηρίζει τη ΝΔ.«Οποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας», κραύγαζε η γνωστή παλαιοΠΑΣΟΚική λογική, που στηλίτευε όποιον αρνιόταν να βάλει πλάτες σε μια διαχείριση - λαιμητόμο για το λαό και τα δικαιώματά του. Ο εκβιασμός που εμπεριέχει καθιστά το «επιχείρημα» ασυναγώνιστο και εξαιρετικά δημοφιλές στους κόλπους της σοσιαλδημοκρατίας. Το 2007, ο Γ. Παπανδρέου κατηγορούσε το ΚΚΕ σαν «αριστερό ψάλτη της δεξιάς». Σήμερα, το ίδιο κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Η λογική του αυριανισμού αναπαράγεται εκεί όπου οι φορείς της «κεντάνε» για τη «μετενσάρκωση» της σοσιαλδημοκρατίας.

Γνωρίζουν, βεβαίως, οι του ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΚΚΕ έχει βγάλει συμπεράσματα για την αταλάντευτη στάση αντιπαράθεσης που πρέπει να έχει το κομμουνιστικό κίνημα απέναντι στη σοσιαλδημοκρατία σε όλες τις εκδοχές και μορφές της, τις παραλλαγές και προσαρμογές της σε όλες τις συνθήκες. Γνωρίζουν ακόμα ότι το ΚΚΕ δεν κρατά «ίσες αποστάσεις» ανάμεσα στους διεκδικητές της αστικής διαχείρισης, όποιοι κι αν είναι αυτοί, πολύ απλά γιατί δε στέκεται «ανάμεσά» τους. Αυτοί στέκονται στο ίδιο σημείο και το ΚΚΕ στέκεται απέναντί τους, όπως απέναντι στέκεται συνολικά στην τάξη που εκφράζουν και εκπροσωπούν, αντιπαλεύοντας την εξουσία της.

Τι σημαίνει η «συνέχεια του κράτους»;

Απόδειξη ότι μοιράζονται το ίδιο πλαίσιο είναι τα λόγια του ίδιου του Αλ. Τσίπρα κατά την επίσκεψή του τη βδομάδα που πέρασε στο υπουργείο Αμυνας. Διαβεβαίωσε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «...το κράτος θα έχει συνέχεια»!  Κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί και σε παράγοντες της αμερικανικής κυβέρνησης κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, το Γενάρη του 2013.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι θα συνεχίσουν τη «δουλειά» από εκεί ακριβώς που θα την αφήσει η συγκυβέρνηση και με τα ίδια «εργαλεία». Η δήλωση του Τσίπρα ισοδυναμεί με δέσμευση συνέχισης της πολιτικής που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, για να διασφαλίσει τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητά του. Της πολιτικής που χτυπά αλύπητα το λαό και τα δικαιώματά του, ενώ ταυτόχρονα τον εκθέτει σε τεράστιους κινδύνους, βαθαίνοντας την εμπλοκή της χώρας στους ανταγωνισμούς για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της ευρύτερης περιοχής, που ενίοτε «διευθετούνται» με αιματηρές επεμβάσεις και πολέμους. Οταν ο Αλ. Τσίπρας ομνύει στη «συνέχεια» του κράτους, στην πραγματικότητα υποβάλλει τα σέβη του στον καπιταλισμό και τη βαρβαρότητά του. Των καπιταλιστών είναι το κράτος, αυτούς θέλει να υπηρετήσει και, από κυβερνητική θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το κράτος θα διαχειριστεί.

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται «τη συνέχεια του κράτους» δεσμεύεται ότι θα αφήσει - τουλάχιστον - απείραχτα όλα αυτά που σε οικονομικό, πολιτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο διεθνών συμμαχιών εγγυώνται την καταδίκη του λαού σε μια ζωή - μαρτύριο, εκτεθειμένη στο διαρκή κίνδυνο του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Κι αν οι διαβεβαιώσεις του Αλ. Τσίπρα δεν είναι ικανές να θρυμματίσουν αυταπάτες που έχουν καλλιεργηθεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει διαχείριση πιο φιλολαϊκή απ' αυτή που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση, δεν έχει κανείς παρά να ρίξει μια ματιά στα τεκταινόμενα στην Περιφέρεια Αττικής. Η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ νέα περιφερειακή αρχή ψήφισε τον προϋπολογισμό της προηγούμενης διοίκησης Σγουρού! Τον ίδιο που λίγο καιρό πριν είχαν καταψηφίσει ως αντιλαϊκό!

Αποτινάσσοντας και τα τελευταία υπολείμματα του αντιμνημονιακού προσωπείου, η νέα διοίκηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας ψήφισε έναν προϋπολογισμό που ενισχύει την εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, ενώ την ίδια ώρα δεν προβλέπει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων και την υλοποίηση αναγκαίων για αυτά έργων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον προϋπολογισμό που έφερε η διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ τον υπερψήφισαν η παράταξη του Γ. Σγουρού και ο περιφερειακός σύμβουλος Π. Μαντούβαλος, ενώ τον στήριξε και ο Θ. Τζήμερος.

Ενδεικτική του αντιλαϊκού προσανατολισμού του προϋπολογισμού ήταν η τοποθέτηση του πρώην περιφερειάρχη Γ. Σγουρού, ο οποίος ευλόγησε τα γένια του, λέγοντας ότι «πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που κινείται κατά 95% στα χνάρια της προηγούμενης διοίκησης. Αυτόν τον προϋπολογισμό εμείς τον συντάξαμε, τον ψηφίσαμε και θα τον ψηφίσουμε».

Αυτά θα προσπαθήσει να συσκοτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με θρασύτατες κραυγές εναντίον του ΚΚΕ, επειδή αποκαλύπτει το ρόλο του. Κι όσο περισσότερο θα επιβεβαιώνεται η στρατηγική σύμπλευση με τις άλλες δυνάμεις της διαχείρισης στην κατεύθυνση που προστάζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τόσο πιο πολύ θα «φωνάζει ο κλέφτης...».

“Ριζοσπάστης”