Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Άμεση συνεδρίαση του ΔΣ και σύγκληση ΓΣ εργαζομένων ζητούν οι ταξικές δυνάμεις στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

 

Σε άμεση συνεδρίαση του ΔΣ και σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων καλεί η «Συσπείρωση Εργαζομένων» Ναυπηγείων Ελευσίνας. Οι ταξικές δυνάμεις τονίζουν την ανάγκη οι εργαζόμενοι να πουν ΟΧΙ στα σχέδια της κυβέρνησης και μέσα από τη συνέλευση να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, σε επίσχεση εργασίας, μέχρι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Όλοι καταλαβαίνουμε την κρισιμότητα της κατάστασης. Όλο αυτόν τον καιρό κάνουμε υπομονή, η αγανάχτηση όλων μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο, έχουμε δίκιο οι εργαζόμενοι που δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε απλήρωτοι. Εδώ που φτάσαμε δεν μας σώζουν ούτε τα 300 ευρώ, είναι ψίχουλα μπροστά στις βασικές μας ανάγκες, αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Το χρόνο που χάνουμε τον κερδίζουν οι αντίπαλοί μας, κυβέρνηση, εργοδότης, γι' αυτούς είναι κέρδος η αδράνεια. Αν πριν ένα μήνα δεν είχε αποφασιστεί μέσα από γενική συνέλευση να μείνουμε ως έχουμε και να περιμένουμε, τώρα θα κουβεντιάζαμε από άλλη βάση και άλλη πίεση θα μπορούσαμε να ασκήσουμε σε εργοδότη και κυβέρνηση.

Την κύρια ευθύνη για τη διάλυση του ναυπηγείου και για την απληρωσιά μας την έχει ο εργοδότης και από αυτόν απαιτούμε να εξοφλήσει εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα μας. Μεγάλες ευθύνες έχει και η κυβέρνηση με την πολιτική υπέρ των εφοπλιστών.

Η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Άμυνας, προτείνει τη λύση που δόθηκε στον Σκαραμαγκά. Τους απαντάμε: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Αυτό ήταν από την αρχή το σχέδιο της κυβέρνησης, να πάρουν τα ΤΠΚ, και να κλείσει το ναυπηγείο, αυτό απαιτεί και η ΕΕ. Αυτό γίνεται και στον Σκαραμαγκά, με ατομικές συμβάσεις των 800 ευρώ και ημερομηνία λήξης.

Δεν πρέπει να δεχτούμε αυτή τη λύση που προβλέπει μειώσεις μισθών και να ξεκινήσουμε δουλειά χωρίς να μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας. Αν το κάνουμε αυτό, σκάβουμε μόνοι μας το λάκκο μας. Όσοι σκέπτονται και ζυμώνουν αυτά τα σενάρια ως μοναδική λύση, είναι επικίνδυνοι και εξυπηρετούν τα σχέδια της κυβέρνησης για μειώσεις μισθών και περαιτέρω συρρίκνωση της ναυπηγικής βιομηχανίας. Καλούμε τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους στα τρομοκρατικά διλήμματα και να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που τα βάζουν.

Εμείς δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα!

Δεν μπορούμε με το φόβο της ανεργίας να ρίξουμε τις απαιτήσεις τώρα που οι ανάγκες έχουν γίνει μεγαλύτερες. Δεν μπορούμε να ζήσουμε με ψίχουλα, όταν σε κάθε σπίτι υπάρχουν χρόνια άνεργοι. Εμείς ως εργαζόμενοι δεν φταίμε γι' αυτή την κατάσταση. Στα ναυπηγεία έχουμε δουλέψει όποτε μας ζητήθηκε και υπό αντίξοες συνθήκες και έχουμε φέρει εις πέρας την εργασίας μας, για να τολμούν τώρα κάποιοι να έρχονται σαν σωτήρες και να παζαρεύουν τα δεδουλευμένα μας και να μας πείσουν ότι πρέπει να πάμε για δουλειά απλήρωτοι.

Ποια είναι η λύση!

Ακόμα όμως κι αν πάρουμε τα λεφτά μας, δεν λύνεται το πρόβλημα αν στο ναυπηγείο δεν μπουν δουλειές. Εμείς θέλουμε λύση βιώσιμη, που να υπάρχει ναυπηγείο ανοιχτό και εργαζόμενοι με δουλειά και δικαιώματα. Η μόνη ρεαλιστική λύση για τη σωτηρία του ναυπηγείου είναι ο 100% δημόσιος φορέας ναυπηγικής βιομηχανίας, με κεντρικό σχεδιασμό που θα καλύπτει τις πραγματικές και πάγιες ανάγκες της χώρας.

Θέση που οι άλλες παρατάξεις την πολεμούν, γιατί συμφωνούν και αποδέχονται την πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα και εξυπηρετεί τους εργοδότες του κλάδου. Οι ιδιώτες διέλυσαν και συρρίκνωσαν τα ναυπηγεία. Δεν αποτελούν λύση, γιατί είναι το πρόβλημα.

Αυτή η λύση όμως για να επιβληθεί θέλει ισχυρό κίνημα, που θα συγκρουστεί με αυτές τις πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ, που σημαίνει ότι με το κίνημα σε υποχώρηση συνολικά και με τον κόσμο να περιμένει λύσεις και σωτήρες από τον ουρανό, το κίνημα δεν μπορεί να επιβάλει ούτε στα ναυπηγία, ούτε και πουθενά λύσεις.

Εδώ φαίνεται ότι ο ενιαίος αγώνας, στον οποίο καλεί το νέο κλαδικό Συνδικάτο Μέταλλου, αποδεικνύεται σωστή επιλογή των ταξικών δυνάμεων. Η ενοποίηση των τριών κλαδικών σε ένα ισχυρό κλαδικό Συνδικάτο Μέταλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος έγινε γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, για να ενοποιήσει τους αγώνες των μεταλλεργατών, που μαζί με τα επιχειρησιακά, το ΣΕΝΕ και την ΤΡΙΑΙΝΑ, μπορεί να συγκροτηθεί μια ενιαία δύναμη που θα μπορεί να φέρει έστω και μικρά άμεσα αποτελέσματα, μικρές νίκες, όπως διαφαίνεται να γίνεται με το εποχικό επίδομα, αλλά και μεγαλύτερες στην πορεία, όπως η υπογραφή ΣΣΕ.

Σε αυτήν την ενότητα πρέπει να προσβλέπουν οι εργαζόμενοι από τα σωματεία τους και τους συνδικαλιστές τους.

Στη σημερινή ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη, ένα συνδικάτο από μόνο του δεν φτάνει. Γι' αυτό είναι σημαντική υπόθεση την 1η Νοέμβρη μαζί με τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής για το πανελλαδικό συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα να είμαστε όλοι στο δρόμο, να ακουστεί η φωνή μας, να αναγκάσει την κυβέρνηση να δώσει λύσεις, αλλιώς λύσεις δεν έρχονται από σωτήρες.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας:

  • Άμεσα να συνεδριάσει το ΔΣ και να πάμε σε ΓΣ. Να πούμε ΟΧΙ στα σχέδια της κυβέρνησης. Να προχωρήσουμε μέσα από συνέλευση σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Η θέση μας είναι για επίσχεση εργασίας, να ασκήσουμε πίεση και στον εργοδότη και στην κυβέρνηση ότι για να ξεκινήσει τις δουλειές οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

  • Απόφαση συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη για την ανεργία, την καταβολή δεδουλευμένων, το Ασφαλιστικό.

  • Να οργανώσουμε μαζική συμμέτοχη με πούλμαν στην κινητοποίηση της Πέμπτης στο υπουργείο Εργασίας, για το εποχικό επίδομα, με αίτημα να το πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως ενσήμων.

Όχι άλλος χαμένος χρόνος - λέμε όχι στα διλήμματα και στις αυταπάτες!».

Συνδέσεις Ειδήσεων:

Συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας - Στο πλευρό τους το ΚΚΕ (ΦΩΤΟ)

“902.gr”