Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Το ΠΑΜΕ για τη νέα μείωση στις συντάξεις


Την εγκύκλιο του ΙΚΑ για την αύξηση των εισφορών Υγείας (από 4% σε 6%), που παρακρατούνται από τις κύριες συντάξεις, σχολιάζει τοΠΑΜΕ. Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί από τις συντάξεις του Σεπτέμβρη, από τις οποίες θα παρακρατηθούν αναδρομικά και οι εισφορές του Ιούλη και του Αυγούστου.
Η εισφορά υπολογίζεται επί του μηνιαίου μεικτού ποσού κύριας σύνταξης. Ανάλογη εγκύκλιος αναμένεται και για τις επικουρικές, από τις οποίες θα παρακρατείται η νέα εισφορά Υγείας που επιβλήθηκε, ύψους 6%. Και αυτή θα παρακρατηθεί αναδρομικά με τον ίδιο τρόπο από το καταβαλλόμενο ποσό επικουρικής σύνταξης.
Και στις δύο περιπτώσεις, η αύξηση των εισφορών οδηγεί σε νέα μείωση των συντάξεων. Γι' αυτό το ΠΑΜΕ σημειώνει στο σχόλιό του: «Κοροϊδεύει η κυβέρνηση όταν λέει ότι δεν θα μειωθούν άλλο οι συντάξεις. Να ποιος πληρώνει το μάρμαρο. Με τη νέα εγκύκλιο του ΙΚΑ μπαίνουν σε εφαρμογή νέες μειώσεις στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές.
Η αύξηση των εισφορών Υγείας στις κύριες είναι 6% από 4% και στις επικουρικές 6% και μάλιστα θα έχουν αναδρομική ισχύ. Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή μας στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος».