Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «Μονόδρομος η κυβέρνηση ειδικού σκοπού»


Ως μονόδρομο βλέπουν κάποια στελέχη της ΝΔ το σχηματισμό μιας κυβέρνησης «ειδικού σκοπού», ώστε να κλείσει άμεσα τα προαπαιτούμενα με τους «εταίρους» και να προχωρήσει άμεσα τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις με τη μέγιστη δυνατή κοινοβουλευτική συναίνεση.
«Πρώτο βιολί» αυτής της τάσης αναδεικνύεται η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μιλώντας χτες στο «Mega», έκανε λόγο για δύο επιλογές που έχει μπροστά του ο Αλέξης Τσίπρας το αμέσως προσεχές διάστημα:
«'Η κάνει κυβέρνηση ειδικού σκοπού δυο ετών που στηρίζεται από κόμματα και προχωρά και αντιπολίτευση δεν θα έχει τη Χρυσή Αυγή αλλά τον Λαφαζάνη, ή θα κάνει εκλογές και αυτή την κυβέρνηση θα την επιβάλει ο ελληνικός λαός διότι πλειοψηφίες αυτού του είδους όπως ονειρεύεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημειωτέον, η νύξη της Μπακογιάννη για το ποιος θα κάνει «αντιπολίτευση» σε αυτήν την κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», βασικά απαντά σε ενστάσεις που έχει προβάλει η πλευρά του Ευ. Μεϊμαράκη, ότι αν η ΝΔ συμπράξει σε ένα τέτοιο σχέδιο, ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλαμβάνει πλέον η Χρυσή Αυγή.
Παραπέρα, ξορκίζοντας η Μπακογιάννη το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε ότι έτσι «θα έχουμε χάσει όμως, θα έχει ένα τεράστιο κόστος αυτό, και ο ελληνικός λαός θα πληρώσει διπλά επειδή, λυπάμαι που το λέω, αλλά εμένα με έχει απογοητεύει πάρα μα πάρα πολύ αυτή η κυβέρνηση».
Εξέφρασε, όμως, την πεποίθηση, αναφερόμενη στη διαχείριση της αστικής εξουσίας από την κυβέρνηση, ότι «η σουρεάλ κατάσταση πρέπει να λήξεικαι θα λήξει στο τέλος Αυγούστου».
«Μέχρι εδώ ήταν», επέμεινε σημειώνοντας ότι «αυτή η παρακολούθηση αυτής της εικόνας, εάν πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι στην καμπούρα τη δικιά μας ή στην καμπούρα της όποιας αντιπολίτευσης θα λύνει τα εσωτερικά του προβλήματα και θα κυβερνά με τον τρόπο, με τον οποίο δεν κυβερνά σήμερα, είναι βαθιά νυχτωμένοι». Τοποθέτηση που αντανακλά, ουσιαστικά, την αγωνία κύκλων της αστικής τάξης, να καταληχτεί εκείνο το κυβερνητικό σχήμα και εκείνη η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που να σταθεροποιήσουν την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία φορτώνοντας φυσικά νέα βάρη στις πλάτες του λαού.