Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Εξετάσεις εντός κι εκτός χώρας για να προαχθεί στην αστική διαχείριση

 

Για άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις συζητήσεις με την τρόικα, καθώς όπως υποστηρίζει «η περίφημη Σαμαρική "έξοδος από το μνημόνιο" μετατρέπεται σε νέα μνημονιακή συμφωνία και μέτρα». Στην ουσία, η Κουμουνδούρου χρεώνει στην κυβέρνηση και τη διαπραγματευτική της (αν)ικανότητα, όπως καταγγέλλει, τη στρατηγική που έχει συνομολογηθεί σε επίπεδο ΕΕ ως ενδεδειγμένη για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Κρύβει σκόπιμα από το λαό ότι εντός της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων, η ζωή του θα παραμένει σε καθεστώς μνημονίου. Στην πραγματικότητα, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καίγεται να αρθούν εμπόδια, μνημονιακά ή άλλα, στη δυνατότητα του αστικού κράτους να στηρίζει την ανάκαμψη της εγχώριας καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Οι «λεονταρισμοί» ότι η όποια συμφωνία δε θα δεσμεύει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφορά ακριβώς σ' αυτό και όχι στην αναίρεση όσων αντιλαϊκών μέτρων αυτή θα περιλαμβάνει. Η αντιλαϊκή επίθεση αποτελεί τον πυρήνα της ευρωενωσιακής στρατηγικής, που είναι αδιαπραγμάτευτη για τις δυνάμεις της αστικής διαχείρισης.

Στο μεταξύ, μετά τη Θ. Τζάκρη, η επιχείρηση προσεταιρισμού στελεχών του αστικού πολιτικού συστήματος, εντός κι εκτός Βουλής, καλά κρατεί. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν έχει παραιτηθεί από το στόχο συγκέντρωσης 121 βουλευτών, ώστε να μπλοκάρει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εντούτοις τελευταία όλο και συχνότερα επικαλείται τη δυσκολία του εγχειρήματος, λαμβάνοντας υπόψη και την ταλάντευση αρκετών «ανεξάρτητων» βουλευτών (όπως ο Π. Μουτσινάς, η Ν. Φούντα, αλλά και ο Π. Μελάς των ΑΝΕΛ). Ταυτόχρονα, παρακολουθεί στενά την προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να επανακάμψει στο αστικό πολιτικό σκηνικό, αναμένοντας τη στάση που θα τηρήσουν πρώην παπανδρεϊκά στελέχη που σήμερα συνομιλούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Θ. Παραστατίδης και ο Μ. Μπόλαρης.

«Καμάρι» για τη ζήτησή τους από τα «αρπακτικά»

Εν αναμονή της επιστροφής Σταθάκη, Μηλιού από το Σίτι του Λονδίνου, όπου είχαν κατ' ιδίαν επαφές με εκπροσώπους τραπεζών, «hedge founds», μονοπωλιακών ομίλων, που θέλησαν να μάθουν από πρώτο χέρι τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι μπορεί να συμβάλει στην καπιταλιστική ανάκαμψη στην Ελλάδα, άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν βαλίτσες. Τέτοιου είδους «επαφές» θα συνεχιστούν, διαβεβαιώνουν απ' την Κουμουνδούρου, κομπάζοντας για τη «ζήτηση» που έχουν από τα διεθνή αρπακτικά. Ο Αλ. Τσίπρας, πάντως, αναχωρεί για Κύπρο, ενώ αρχές Δεκέμβρη θα επισκεφτεί βαλκανικές πρωτεύουσες.

Επικαλούμενος αποκλειστικές πληροφορίες ο τηλεοπτικός σταθμός «Action 24» υποστήριξε χτες ότι ο Γ. Μηλιός, επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνάντηση που είχε στο Σίτι με τραπεζικά στελέχη, τα διαβεβαίωσε ότι «δεν θα είμαστε τόσο επιθετικοί, ανατρεπτικοί και ακραίοι όσο ακούγεται στην Ελλάδα». Στην κλειστή συνάντηση με στελέχη του Hellenic Bankers Association του Λονδίνου, φέρεται να παραδέχτηκε ότι όσα λένε στο εσωτερικό της χώρας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν και η ρητορική τους είναι καθαρά για να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες ψήφοι στις εκλογές!

Με βάση τις πληροφορίες του «Action 24» ξέσπασε νέος γύρος του καβγά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Α. Ασημακοπούλου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει διαρκώς ψέματα για να υποκλέψει την ψήφο των Ελλήνων και τις αλήθειες τις λέει μόνο στο Σίτι του Λονδίνου.

Για «προβοκατόρικες μπαρούφες» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας άγνοια για όσα του καταμαρτύρησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

“Ριζοσπάστης” Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2014