Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Παζαρεύει συμφωνία για ΠτΔ τώρα και εκλογή του από νέα Βουλή

 

Στον απόηχο των δηλώσεων κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που πάνε ένα βήμα παραπέρα την πρόταση Τσίπρα προς την κυβέρνηση να συμφωνήσει σε εκλογές και να διερευνηθεί η δυνατότητα να στηριχθεί από κοινού η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ), κινείται η Κουμουνδούρου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης μιλώντας χτες στον ρ/σ «Παραπολιτικά» υποστήριξε ότι ως προς τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ «τα πράγματα είναι απολύτως καθαρά», ότι «υπάρχει η ανάγκη να πάμε όσο το δυνατόν το συντομότερο σε εκλογές» και πως πρέπει να συγκληθεί άμεσα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια, «έτσι ώστε να διερευνήσουμε αν είναι δυνατόν μια συμφωνία στο νέο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά από τη νέα Βουλή».

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι προχτεσινές δηλώσεις Σταθάκη και Κοντονή, υποστήριξε ότι «τους αποδόθηκαν πράγματα τα οποία δεν είχαν την ακριβή αποτύπωση των όσων είπαν (...) δεν υπάρχει κανενός είδους άλλη ερμηνεία αυτή τη στιγμή πέρα από αυτά που λένε οι ίδιοι στις διευκρινιστικές τους δηλώσεις».

Στοχοπροσήλωση στα «πραγματικά διλήμματα» του κεφαλαίου

Ερωτηθείς, εξάλλου, για τις συζητήσεις με την τρόικα, ο Π. Σκουρλέτης ισχυρίστηκε ότι «έχει δοθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό το σήμα της άτακτης υποχώρησης» και «όλα τα υπόλοιπα είναι μια παράσταση», όταν στην πραγματικότητα σε ό,τι αφορά το λαό και τα δικαιώματά του, κυβέρνηση και τρόικα δεν αντιμάχονται, αλλά «πολεμάνε» στο ίδιο «στρατόπεδο», των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Στις ερωτήσεις για την πρόσβαση σε χρηματοδότηση μετά τις 31/12 οπότε και λήγει η δανειακή σύμβαση, ο Π. Σκουρλέτης απάντησε πως δε λήγει η χρηματοδότηση, προσθέτοντας ότι «είναι η τελευταία δόση για την Ευρώπη. Υπάρχει και το ΔΝΤ...»!

Και παρακάτω, ευλογώντας τα πρωτογενή πλεονάσματα που προκύπτουν από την αφαίμαξη του λαού, δήλωσε: «'Η λοιπόν παραδεχόμαστε ότι υπάρχουν πρωτογενή πλεονάσματα και καλύπτουμε τις ετήσιες δαπάνες, μισθούς, συντάξεις, όλα αυτά που αυτή τη στιγμή έχει να αντιμετωπίσει πρωτογενώς ο ελληνικός προϋπολογισμός και άρα, τα δανεικά πηγαίνουν για την εξυπηρέτηση των δανείων, ή δεν το παραδεχόμαστε».

Σε σχέση με τις ερωτήσεις για το πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεφτά για την πληρωμή ομολόγων που λήγουν την άνοιξη - δεδομένου ότι κινείται σε ένα πλαίσιο βασικό σημείο του οποίου είναι η αναγνώριση του χρέους που σώρευσε η πλουτοκρατία, την οποία υπόσχεται παράλληλα ότι θα ενισχύσει ολόπλευρα - ο Π. Σκουρλέτης αρκέστηκε να δηλώσει ότι «στο δίλημμα αυτό θα βρεθούμε αν δεν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση και δεν προχωρήσει, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση θα το δούμε αυτό το ζήτημα, μέσα από τους όρους που θα έχει διαμορφώσει αυτή η υπόθεση. Ολα τα άλλα είναι εκ του περισσού, συσκοτίζουν την κατάσταση και αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά διλήμματα».

“Ριζοσπάστης”