Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Καμιά αναμονή. Οργάνωση της πάλης τώρα

 

getImage

 

Κλιμάκια της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ «οργώνουν» δεκάδες χώρους σε όλο το Λεκανοπέδιο, απευθύνοντας κάλεσμα λαϊκής πάλης και ενίσχυσης του ΚΚΕ

 

Από την περιοδεία στη «ΒΙΑΝΕΞ»

Με σύνθημα «Ο εργαζόμενος λαός να απαντήσει στην αντιλαϊκή επίθεση με την οργάνωση της πάλης του και ισχυρό ΚΚΕ», η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ «οργώνει» όλες αυτές τις μέρες δεκάδες χώρους: μεγάλους χώρους δουλειάς και γραφεία, ξενοδοχεία και νοσοκομεία, συνοικίες και εμπορικά μαγαζιά, σχολές κατάρτισης και αθλητικούς χώρους.

Με το «Ριζοσπάστη» και τις ανακοινώσεις του Κόμματος για τις παρεμβάσεις του στη Βουλή και στο κίνημα, με άξονα τις διεκδικήσεις για το μισθό, την προστασία των ανέργων, τις συλλογικές συμβάσεις κ.λπ. μέλη και φίλοι του Κόμματος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πλατιά με εργαζόμενους για τις πολιτικές εξελίξεις, την αντιλαϊκή επίθεση που συνεχίζεται για λογαριασμό του κεφαλαίου και την αναγκαιότητα οργάνωσης της πάλης.

Να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος διαλέγοντας αντιλαϊκό διαχειριστή

Στο κατάστημα «Praktiker», στον Ταύρο η συζήτηση με τους εργαζόμενους ξεκίνησε από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως η εντατικοποίηση, η ανασφάλεια με τις δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις, τις προσλήψεις μέσω voucher. Οι κομμουνιστές κάλεσαν τους εργαζόμενους να μην επιδείξουν καμιά ανοχή σε νέα μέτρα. Να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, διαλέγοντας αντιλαϊκό διαχειριστή αλλά να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

 

Στιγμιότυπο από την περιοδεία στο «LEROY MERLIN»

«Η πολιτική επίθεσης από την αστική τάξη, οποιοδήποτε κόμμα κι αν επιλέξει να αξιοποιήσει, πρέπει να βρει απάντηση από την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού», σημείωσε ο Τάσος Κεσόπουλος, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, μιλώντας με τους εργαζόμενους. Τους κάλεσε επίσης να αξιολογήσουν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει πλέον δοκιμαστεί σε διάφορα πόστα. Στην Τοπική Διοίκηση, στο κίνημα, σε διεθνείς συναντήσεις δε χάνει ευκαιρία να δείξει ότι παραμένει πιστός υπηρέτης του συστήματος και της ΕΕ. «Για το λαό δύο δρόμοι υπάρχουν: Ο ένας είναι του κεφαλαίου που φέρνει νέα μέτρα, ομαδικές απολύσεις, αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και άλλα. Ο άλλος που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, είναι αυτός που προτείνει το ΚΚΕ που δε ζητά από τους εργαζόμενους να κάτσουν στην άκρη, αλλά μαζί να παλέψουμε», σημείωσαν τα στελέχη του ΚΚΕ, καλώντας τους εργαζόμενους το επόμενο διάστημα να κλιμακώσουν τους αγώνες.

Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους κυριάρχησαν τα νέα μέτρα που κυοφορούνται από τα παζάρια της συγκυβέρνησης με την τρόικα. Την Πέμπτη, μέρα που το ΠΑΜΕ σήμανε συναγερμό για την Κοινωνική Ασφάλιση που μπαίνει στο στόχαστρο συγκυβέρνησης και τρόικας, το ΚΚΕ σε όλους τους χώρους δουλειάς και τις συνοικίες κάλεσε το λαό σε αποφασιστική συμμετοχή στην πάλη.

Υπάρχει δρόμος για το λαό

Στη φαρμακοβιομηχανία της ΒΙΑΝΕΞ, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο κυλικείο και άκουσαν ομιλία από τον βουλευτή του ΚΚΕ, Σπύρο Χαλβατζή, ο οποίος τόνισε ότι η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό στη Βουλή επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ακρωτηριάσει κι άλλα εργατικά δικαιώματα, συγκεντρώνοντας δισεκατομμύρια ευρώ όχι για τις λαϊκές ανάγκες, αλλά για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Αναφερόμενος στο νέο ασφαλιστικό νόμο που ετοιμάζεται, σημείωσε ότι ξεθεμελιώνονται κι άλλα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες από τους εργαζόμενους.

Καταλήγοντας ο βουλευτής του Κόμματος κάλεσε τους εργαζόμενους σε σύγκρουση με τη στρατηγική της ΕΕ, λέγοντας: «Αντίστοιχα μέτρα όπως της Ελλάδας παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Εχουν τεράστια ευθύνη τα κόμματα της συγκυβέρνησης, όμως και όσοι αποδέχονται τη στρατηγική αυτή είναι συνυπεύθυνοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να χάσουν λεπτό. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ και να μπουν μαζί του στην πάλη για τα καθημερινά προβλήματά που τους απασχολούν».

Στο κατάστημα LEROY MERLIN, των δεκάδων εργαζομένων, η ανησυχία στη συζήτηση είναι έντονη. Ειδικά οι πιο νέοι δηλώνουν ότι ήταν θέμα χρόνου να έρθει η σειρά της Ασφάλισης στην αντιλαϊκή επίθεση, πολλοί από αυτούς λένε ότι το έχουν πάρει απόφαση, σύνταξη δε θα δουν...

Τα στελέχη του ΚΚΕ, που οργάνωσαν την περιοδεία, κάλεσαν σε γενικευμένη πάλη για να αποκρουστεί η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται, για να έρθει πιο κοντά ο μοναδικός φιλολαϊκός δρόμος, ο μόνος δρόμος που μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Οπως τόνισαν στις συζητήσεις, περνώντας από πόστο σε πόστο, είναι πια ώρα να μιλήσει ο λαός, να πάψει να κάθεται στην άκρη και να δείξει τη δύναμή του: «Οσο ο λαός περιμένει παθητικά να του λύσει τα προβλήματα μια κυβέρνηση, όποιο όνομα και να έχει, μόνο χειρότερες μέρες μπορεί να δει. Ενας δρόμος υπάρχει: να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να διεκδικήσει την εξουσία απ' αυτούς που την έχουν πραγματικά, το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια».

“Ριζοσπάστης” Σάββατο 06 Δεκέμβρη 2014