Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΑΡ Προσπάθεια να διαψεύσει σενάρια

 

Και διαβεβαιώσεις Κουβέλη για την πολιτική του ...ΣΥΡΙΖΑ

Να «κατασβέσει» τη φημολογία που εμπλέκει τη ΔΗΜΑΡ στις παρασκηνιακές διεργασίες για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επιχείρησε ο Δ. Χατζησωκράτης. Μιλώντας χτες στη ΝΕΡΙΤ ανέφερε ότι «ο συνολικός κυβερνητικός σχεδιασμός δεν επιδέχεται πλέον καμιάς εναλλακτικής διορθωτικής κίνησης» και οδεύουμε προς εκλογές. Εμμέσως αποδοκίμασε προσπάθειες επίτευξης «συναίνεσης», λέγοντας ότι δεν έχουν «καμία δυνατότητα να τελεσφορήσουν» και ότι «ενδεχόμενη αποδοχή μιας τέτοιας συναινετικής πρότασης - πρώτα από την κυβέρνηση, αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση -, που θα περιλάμβανε συμφωνία για εκλογές νωρίτερα, τον Μάιο του 2015, θα έβαζε τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και θα τίναζε στον αέρα τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, που τον συμφώνησε πλέον και με τους εταίρους για κλείσιμο της 5ης αξιολόγησης, την ολοκλήρωση της συμβατικής χρηματοδότησης και την πιστωτική γραμμή στήριξης».

Στο μεταξύ, ο Φ. Κουβέλης σε δηλώσεις του στην ιταλική τηλεόραση «Rai Uno», διαβεβαίωσε ότι «αν εκλεγεί στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα, αλλά θα επιχειρήσει να αλλάξει κάποιους όρους».

Ερωτήματα, τέλος, προκάλεσε ανάρτηση σε ιστοσελίδα «κοινωνικής δικτύωσης» από τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Α. Παπαδόπουλο (πλέον έχει αποχωρήσει απ' το κόμμα), όπως και το γεγονός ότι την κατέβασε πολύ γρήγορα. «Είμαι πολύ περήφανος για τους δύο φίλους μου, τον Σπύρο (σ.σ. Λυκούδη) και τον Γρηγόρη (σ.σ. Ψαριανό). Ούτε γελοιότητες, ούτε κολπάκια μεταξύ πρώτου, δεύτερου και τρίτου γύρου. Με μόνο γνώμονα το συμφέρον της χώρας. Ντρέπομαι, πραγματικά, για τη ΔΗΜΑΡ και τη στάση που κρατάει. Τέτοια ανευθυνότητα δεν την πίστευα. Να ζητάει εκλογές;;; Να καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική που στήριξε μέχρι κεραίας;;; Τέτοια κωλοτούμπα σε σχέση με τα όσα έλεγε τον Αύγουστο; Ας γνωρίζουν ότι κάποια στιγμή θα μιλήσουμε δημόσια... Και έχουμε να πούμε πολλά!!!!!! Και να αποκαλύψουμε όσα έγιναν το καλοκαίρι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!!!!!!!!!!!!», έγραψε.

“Ριζοσπάστης” Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2014