Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Διεκδικεί το ρόλο του ικανότερου διαχειριστή εντός των τειχών της ΕΕ



Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη

Τις επικίνδυνες αυταπάτες σε βάρος του λαού ότι «πολύ σύντομα η Ελλάδα θα αρχίσει να αλλάζει. Η Ευρώπη θα αρχίσει να αλλάζει, γιατί και σε πολλές χώρες της Ευρώπης πνέει άνεμος αλλαγής», καλλιέργησε για μια ακόμη φορά από την Αλεξανδρούπολη, ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του σήμερα Κυριακή 21 Δεκέμβρη. Βέβαια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγε να πει ότι τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνονται στη χώρα μας, λαμβάνονται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, ανεξαρτήτως μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, με τα μονοπώλια να κρατούν τα κλειδιά της οικονομίας. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε πως «η μεγάλη αλλαγή θα αρχίσει από την Ελλάδα, με κύρια δύναμη και πρωτεργάτη τον ΣΥΡΙΖΑ», που βέβαια δεν αμφισβητεί την ΕΕ, ενώ τάσσεται και υπέρ της λεγόμενης υγιούς επιχειρηματικότητας. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του και με αφορμή τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και τις καταγγελίες περί εξαγοράς ψήφων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να συμβάλει στην πόλωση και τον αποπροσανατολισμό, κατηγόρησε το μέγαρο Μαξίμου ότι «κινεί τα νήματα της ανωμαλίας», προειδοποιώντας ότι θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες για μια σειρά ζητήματα. Δίνοντας γεύση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί είναι η διαχείριση της ακραίας φτώχειας σημείωσε πως στη «δυσωδία των σκανδάλων τους εμείς απαντάμε. Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Δεν χρειάζεται πρόσθετη χρηματοδότηση. Δεν εξαρτάται από τη διαπραγμάτευση. Μπορεί να ξεκινήσει να υλοποιείται από την επόμενη ημέρα των εκλογών».

Δηλαδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει συνεχόμενη μείωση των λαϊκών απαιτήσεων και πολύ ασφυκτικά πλαίσια των διεκδικήσεων όχι με βάση τις σύγχρονες - εργατικές ανάγκες αλλά με βάση τα όρια της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Άλλωστε ευθέως το παραδέχτηκε, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί να λύσει βέβαια όλα τα προβλήματα που προκάλεσαν πέντε χρόνια άγριας λιτότητας. Δεσμεύεται όμως να στηρίξει άμεσα τους πιο αδύναμους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το διάγγελμα Σαμαρά

«Ο πρωθυπουργός επιδιώκει την άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να εφαρμοσθούν όλα εκείνα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και περιέχονται στο γνωστό mail Χαρδούβελη», είναι το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για το διάγγελμα Σαμαρά. Κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η συνειδητοποίηση εκ μέρους του πρωθυπουργού πως δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός από το σύνταγμα των 180 ψήφων, τον εξανάγκασε να επαναλάβει τις ήδη γνωστές του θέσεις.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να ενισχύσει τον αποπροσανατολισμού του λαού, επαναλαμβάνει ότι αποτελεί τον ικανότερο διαχειριστή, πάντα όμως εντός των τειχών της ΕΕ, σημειώνει πως ο τόπος έχει ανάγκη από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, από μια νέα πορεία.

“902.gr” Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2014