Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

«Αγγαρεία κάνουν... »

 

«Οπως είπε ο πρωθυπουργός μου, δεν είμαστε κολλημένοι στις καρέκλες μας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην ιταλική «Corriere della Sera». «Δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση, όμως είναι αδιανόητο για εμένα να εγκαταλείψω την μάχη αυτές τις κρίσιμες στιγμές», είχε σημειώσει, αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΝΔ, λίγες μέρες πιο πριν, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

Πολύ... «υπεράνω» εμφανίζονται, καθώς αυτό επιτάσσουν τα σύγχρονα επικοινωνιακά πρότυπα του συστήματος, κατά τους προγενέστερους... «αντιεξουσιαστές στην εξουσία» του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ή το επίσης προγενέστερο «αγγαρεία κάνω, ποινήν εκτίω» του τότε υπουργού Β. Πολύδωρα.

Ασχετα, όμως, από την κάλπικη εικόνα που επιχειρούν να δημιουργήσουν για τους ίδιους, τα κόμματά τους και το αστικό πολιτικό σύστημα συνολικά, ότι όλοι τους είναι «υπεράνω» αξιωμάτων, θέσεων κ.τ.λ., αλλά «μάχονται» και γίνονται... «θυσία» για το «συμφέρον της χώρας», το ζήτημα για το λαό είναι ένα: Οτι ανεξαρτήτως τέτοιου είδους δηλώσεων, ανεξαρτήτως εναλλαγών κομμάτων στο τιμόνι της αστικής διακυβέρνησης, καθώς και εναλλαγών προσώπων στο εσωτερικό των κομμάτων της αστικής διαχείρισης, πρόκειται για δυνάμεις 100% «κολλημένες» και «παντρεμένες» με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της ΕΕ και της εξουσίας τους.

“Ριζοσπάστης” Παρασκευή 13 Μάρτη 2015