Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ Αόριστες εξαγγελίες χωρίς εγγυήσεις για τους εργαζόμενους

 

Σύμφωνα με τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, το σχετικό νομοσχέδιο «για την ίδρυση της ΕΡΤ ΑΕ» θα κατατεθεί την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αναφέρεται ότι «προβλέπεται η επιστροφή στην εργασία των απολυμένων της 11ης Ιουνίου 2013 που το επιθυμούν», ωστόσο η σχετική επισήμανση απουσίασε από τη προχτεσινοβραδινή -αναλυτική κατά τα άλλα- αναφορά του Αλ. Τσίπρα στην ΕΡΤ στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο. Σε κάθε περίπτωση, ο Ν. Παππάς επανέλαβε προχτές, για μια ακόμα φορά, ότι η ΕΡΤ θα λειτουργήσει «από μηδενική βάση».

Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνεται επίσης ότι η νέα ΕΡΤ δεν θα επιφέρει δημοσιονομική επιβάρυνση, οπότε δεν αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, ενώ - όπως λένε - το νέο πλαίσιο λειτουργίας, για την επίλυση των όποιων προβλημάτων, θα οριστικοποιηθεί σε βάθος ενός έτους.

Ειδικά για το προσωπικό που ήδη απασχολείται στην ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν θα υπάρχουν «ρεβανσισμοί» προς «τους εργαζόμενους που νομίμως εργάζονται στο σημερινό φορέα».

Ερωτήματα προκαλεί η δήλωση του υπουργού Επικρατείας, Ν. Παππά, ότι στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ θα προβλέπεται «μικρή αύξηση» στο ανταποδοτικό τέλος, που πληρώνουν τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ.

“Ριζοσπάστης” Κυριακή 01 Μάρτη 2015