Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ Προετοιμάζει για «αποκρατικοποιήσεις που πρέπει να γίνουν»...

 

Μετά τον υπουργό Οικονομικών και ο υπουργός Αμυνας ξεχωρίζει την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ

Ιδιωτικοποιήσεις και νέα μέτρα στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου προανήγγειλε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας στη συγκυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, Π. Καμμένος.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Real fm», είπε: «Η κυβέρνηση μπορεί, για παράδειγμα, να προχωρήσει σε συμφωνία με την Κίνα για την επέκταση της συμφωνίας με την "COSCO", για να δοθεί το τρένο (βλ. ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ) το οποίο θα βοηθήσει τη μετακίνηση προϊόντων, πιθανώς το Θριάσιο Πεδίο (βλ. τις εκεί εγκαταστάσεις του ΟΣΕ), για να υπάρχουν τεράστιοι αποθηκευτικοί χώροι και αυτό θα μετατρέψει την Ελλάδα σε πύλη εισόδου των προϊόντων της Κίνας στην Ελλάδα».

«Εμείς θα επιλέξουμε αυτές τις αλλαγές, τις επενδύσεις και τις αποκρατικοποιήσεις που πρέπει να γίνουν οι οποίες θα είναι προς όφελος του ελληνικού λαού» πρόσθεσε, επιχειρώντας να δώσει στο ξεπούλημα υποδομών που στήθηκαν με τον ιδρώτα του λαού έναν τόνο... «εθνικής αξιοπρέπειας» και «περηφάνιας»!

Παραπέρα, επιχειρώντας να παρουσιάσει μια εικόνα «πολυεπίπεδης εξωτερικής πολιτικής» της ελληνικής κυβέρνησης που ετοιμάζει μπίζνες με όλα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, μίλησε για τον αγωγό ρωσικού φυσικού αερίου, «που φτάνει μέχρι τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ο αγωγός αυτός έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας και περιμένει την έγκριση του ελληνικού κράτους για να προχωρήσει μέσα από την Ελλάδα αυτός ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος θα μειώσει το κόστος παραγωγής μας».

Σημειωτέον, ήδη στελέχη των ΗΠΑ (στις οποίες προσβλέπει η κυβέρνηση για στήριξη στα παζάρια με τους «εταίρους», διατυμπανίζοντας μάλιστα ότι στηρίζεται από τον ίδιο τον Μπ. Ομπάμα) έχουν προειδοποιήσει την κυβέρνηση ούτε καν να σκέφτεται μια τέτοια συμφωνία με τα ρωσικά μονοπώλια.

Επιπλέον, ο Π. Καμμένος έκανε πολύ καθαρό ότι αυτό που θα ωφεληθεί από ένα τέτοιο, πολυδιαφημισμένο «άνοιγμα» είναι το μεγάλο κεφάλαιο. Είπε χαρακτηριστικά: «Είναι αλλαγή πολιτικής. Χθες στον ΟΛΠ βραβεύσαμε τις ελληνικές επιχειρήσεις σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Ηταν εκεί ο ιδιοκτήτης μιας μεγάλης εξαγωγικής επιχείρησης, της "ΒΙΟΧΑΛΚΟ", η οποία έχει καταφέρει μέσα στην κρίση να εξάγει σε όλο τον κόσμο (...) Είπε, λοιπόν, ο επικεφαλής της "ΒΙΟΧΑΛΚΟ", όταν πήρε το βραβείο, ότι το κόστος του φυσικού αερίου για τη βιομηχανία στην Ελλάδα είναι κατά 70% ακριβότερο από ότι σε άλλες χώρες της ΕΕ. Αν προχωρήσει η συμφωνία για το φυσικό αέριο και τον αγωγό που ξεκινάει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, αντιλαμβάνεστε ότι το κόστος του φυσικού αερίου για τη βιομηχανία θα είναι πολύ μικρότερο».

Συνεργασία με Ρωσία... στη διάθεση του ΝΑΤΟ

Συνεργασία με ρωσικά μονοπώλια θέλει η κυβέρνηση και για τα εξοπλιστικά:«Σε ό,τι αφορά τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, όπως έκανα σαφές και στον γγ του ΝΑΤΟ, σας το λέω και δημόσια, η Ελλάδα πάντα είχε σχέσεις και συμφέροντα με τα εξοπλιστικά προγράμματα με τη Ρωσία και αυτά θα προχωρήσουν. Αν αυτό μπορεί να γίνει και σε επίπεδο συνεργασίας με την αμυντική βιομηχανία, θα γίνει και εκεί» ανέφερε ο Π. Καμμένος.

«Αυτό αφορά την ασφάλεια της χώρας αλλά και την ασφάλεια του ΝΑΤΟ,γιατί τα αντιπυραυλικά συστήματα είναι και στη διάθεση του ΝΑΤΟ. Να σας θυμίσω ότι βρισκόμαστε σε μια περιοχή που έχει να αντιμετωπίσει απειλή, έχουμε τον ISIS, ο οποίος αυτή τη στιγμή ενεργεί στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή και αποτελεί μια πολύ σοβαρή απειλή για τις χώρες του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης, και της ντόπιας αστικής τάξης γενικότερα, να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά μέσω της συμμετοχής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για νέες επεμβάσεις στην ευθεία από Λιβύη μέχρι Συρία και Ιράκ, με πρόσχημα τους «τζιχαντιστές», διαθέτοντας στους ΝΑΤΟικούς στρατιωτικές βάσεις και υποδομές.

«Δεν υπάρχει προοπτική ρήξης με ΕΚΤ και ΔΝΤ»

Σημειωτέον, ο ίδιος ο Π. Καμμένος έδειξε και τα όρια των τέτοιων ανοιγμάτων της κυβέρνησης προς Ρωσία και άλλα έξω-ΝΑΤΟικά κέντρα. Ορια που θέτει η στρατηγική επιλογή της εγχώριας αστικής τάξης για παραμονή της εντός ευρωατλαντικού πλαισίου. Κάτι που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν προτίθεται να διακινδυνέψει στο παραμικρό.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν «μπορεί να επωφεληθεί η Ελλάδα, για παράδειγμα, από αυτή την αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS που οι Ρώσοι ξεκίνησαν και φτιάχνουν», απάντησε: «Το να φτάσουμε στο σημείο να πάρουμε βοήθεια από τους BRICS θα σημαίνει ότι έχουμε διαρρήξει κάθε σχέση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή μια τέτοιου είδους προοπτική αλλά το να υπάρχει μία άλλη λύση στο τραπέζι, νομίζω ότι βοηθάει στο να βρεθεί λύση».

“Ριζοσπάστης” Σάββατο 14 Μάρτη 2015