Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ξεκρέμαστοι οι εργαζόμενοι στα «Hondos Palace»

 

«Στον αέρα» και απλήρωτοι παραμένουν οι 130 εργαζόμενοι στα καταστήματα «Hondos Palace». Στο σύνολό τους έχουν να δουν μισθό από 6 έως 20 μήνες, ενώ για το 2014 δεν τους έχουν καταβληθεί επιδόματα αδείας και δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα. Πάνω από 75 εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και άλλοι 20 έχουν εξωθηθεί σε παραίτηση από την εργοδοσία, χάνοντας το δικαίωμα σε αποζημίωση. Τέλος, 30 εργαζόμενοι έχουν «απολυθεί» υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στο μεταξύ, σε 5μηνη φυλάκιση για παρακώλυση της συνδικαλιστικής δράσης καταδικάστηκε ο Νίκος Χόντος, ιδιοκτήτης της εταιρείας «HONDOS», επειδή στις 21/10/2010 απέλυσε εργαζόμενη που ήταν δραστήριο μέλος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Δικάστηκε την Πέμπτη 26/2, μετά από αγωγή που κατέθεσε η απολυμένη εργαζόμενη και μετά την απόφαση άσκησε έφεση.

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη, μαζί με άλλες, εκείνη την περίοδο, ως μέλη του κλαδικού σωματείου, οργάνωναν τις εργαζόμενες της επιχείρησης για να μην περάσουν οι αλλαγές των ατομικών τους συμβάσεων, με μείωση μισθών. Η προσπάθεια αυτή έφτασε σε κορύφωση με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των εργαζομένων σε 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία. Η εταιρεία απάντησε με απόλυση περίπου 40 εργαζομένων, που στην πλειοψηφία τους ήταν δραστήριες και πρωτοπόρες εργαζόμενες.

“Ριζοσπάστης” Τετάρτη 11 Μάρτη 2015