Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Και κλούβες και «διαμαρτυρία»

 

Συνεχίστηκε και χτες ο ντόρος γύρω από τη «διαμαρτυρία» που έκανε την Τετάρτη, παρέα με... τις κάμερες, η πρόεδρος της Βουλής, καθώς και το σχετικό διάλογό της με αστυνομικό διευθυντή. Ποιος ήταν ο λόγος της «διαμαρτυρίας»; Το γεγονός ότι κλούβες της αστυνομίας τοποθετημένες κάθετα στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας έφραζαν το δρόμο στους διαδηλωτές - απεργούς από το χώρο της Υγείας, που επιθυμούσαν να συνεχίσουν τη διαδήλωσή τους.

Με άλλα λόγια, το πραγματικό γεγονός είναι ότι η ίδια ακριβώς απαράδεκτη πρακτική που ακολουθούσε ενάντια στις διαδηλώσεις η αστυνομία όλα τα προηγούμενα χρόνια, υπό τις εντολές τότε των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συνεχίζεται και σήμερα, υπό τις εντολές πλέον της συγκυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο που η κα Κωνσταντοπούλου δεν είναι μια διαδηλώτρια που διαμαρτύρεται στην αστυνομία που βλέπει μπροστά της. Είναι η πρόεδρος της Βουλής, που εκλέχθηκε σε αυτήν τη θέση ακριβώς από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζει (και) αυτήν την απαράδεκτη πρακτική. Προς τι, λοιπόν, το σόου μπροστά στις κάμερες; Προς τι οι ερωτήσεις του τύπου «από πού παίρνετε εντολές»; Δε γνωρίζει, άραγε, ότι πολιτικοί προϊστάμενοι του «κυρίου αστυνομικού», με τον οποίο μιλούσε προχτές, είναι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης, και ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης;

Και κλούβες και «διαμαρτυρία» δηλαδή; Ε, αρκετά πια με το δούλεμα!

“Ριζοσπάστης” Παρασκευή 22 Μάη 2015