Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις


Από την πορεία ειρήνης στο Βόλο
Από την πορεία ειρήνης στο Βόλο
Πορεία ειρήνης από τη Νέα Ιωνία στην παραλία του Βόλου,οργάνωσε, την περασμένη Κυριακή, η τοπική Επιτροπή Ειρήνης. Η πορεία ξεκίνησε, στις 7 μ.μ., από το Δημαρχείο Ν. Ιωνίας κι έκανε στάση στο στρατόπεδο Γεωργούλα. Εκεί, εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης, μαζί με περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους και συνδικαλιστές του ταξικού εργατικού κινήματος, επέδωσαν ψήφισμα στο οποίο εκφράζονται η αντίθεση στη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στις ευρωατλαντικές βάσεις και στη νέα βάση στην Κάρπαθο ή όπoυ αλλού θέλει να την εγκαταστήσει η συγκυβέρνηση, καθώς και η απαίτηση για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Μετά από πορεία στους δρόμους της Νέας Ιωνίας και του Βόλου, η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε στην παραλία του Βόλου, όπου μίλησε η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, Εύη Γάκου.

Στο Κιλκίς

Κοινή αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση οργανώνουν ηΕπιτροπή Ειρήνης Κιλκίς και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 7/6 στις 9 π.μ., μπροστά στο στρατόπεδο «ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ» στη Νέα Σάντα του Κιλκίς. Στο εν λόγω στρατόπεδο εδρεύουν η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και το ευρωενωσιακό battlegroup HELBROC (ή και Balkan Battlegroup, όπου συμμετέχουν δυνάμεις από Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία).
Στη συνέχεια, στις 11 π.μ., θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς (δίπλα στη Λέσχη Αξιωματικών).
Από τη Θεσσαλονίκη η πομπή των οχημάτων θα ξεκινήσει από την οδό Λαγκαδά (στο ύψος του Δημαρχείου Σταυρούπολης), στις 8.30 π.μ.
Οι Επιτροπές καλούν το λαό να συμμετάσχει μαζικά και να απαιτήσει: Καμία συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Οχι στις ευρωατλαντικές βάσεις. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Να σταματήσει να χρησιμοποιείται το στρατόπεδο της Νέας Σάντας από τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες.