Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΠΑΣΟΚ Συνέδριο ενόψει αλλαγής προέδρου



Ξεκινά σήμερα στο γήπεδο του Πανελλήνιου το τριήμερο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, με τους υποψήφιους διαδόχους του Ευ. Βενιζέλου να παίρνουν θέσεις μάχης, ενόψει και της σχετικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου προέδρου στις 14/6.
Ως ενδιαφερόμενοι για τη θέση (πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 200 υπογραφές από συνέδρους για να καταθέσουν υποψηφιότητα) εμφανίζονται οι Φώφη ΓενημματάΑ. Λοβέρδος,Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ενώ ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέλθει υποψήφιος άφησε χτες και ο Κ. Σκανδαλίδης.
Η Φ. Γεννηματά με άρθρο της χτες στα «ΝΕΑ», σκιαγραφώντας τα σχέδιά της, έβαλε προτεραιότητα «να ανοίξουμε ευρύτατο διάλογο με όλες τις όμορες πολιτικές δυνάμεις, κινήσεις και πρόσωπα». Εκτίμησε δε, ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί «να χτίσει τις μεγαλύτερες δυνατές κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις και συνεργασίες γύρω από αυτό».
Στα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στο ΑΠΕ, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση στην πραγματικότητα δε διαπραγματεύεται» και πως «η κυβέρνηση ενώ τρώει χρόνο νομίζει ότι κερδίζει χρόνο». Εκτίμησε δε, ότι «ο κίνδυνος δεν είναι το Grexit. Ο κίνδυνος είναι να παραμείνεις μέσα στο ευρώ τυπικά, αλλά να είσαι μια μαύρη τρύπα, να είσαι στο περιθώριο, να είσαι πτωχευμένος, εξαρτημένος, περιθωριακός μέσα στο ευρώ».