Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Η νεολαία με το κεφάλι ψηλά να διεκδικήσει τη ζωή που της αξίζει

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

«Σκλάβα σε θέλουν να χτυπάς το κούτελο στο χώμα, χασίσι αν θες μετά χαράς αλλά όχι ελευθερία» (Κώστας Βάρναλης).
Γκράφιτι, στένσιλ, παιχνίδια επιδαπέδια, έκθεση σκίτσου, όλα έγιναν χτες το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, αποτυπώνοντας την ανάγκη για ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις, σκιαγραφώντας το στόχο «αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει». Εκατοντάδες νέοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της ΚΝΕ, ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας Κατά των Ναρκωτικών και διαδηλώνουν ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, κόντρα στη νομιμοποίησή τους, δηλώνουν διαφορετικό φρόνημα από όσους προωθούν τη ναρκω-κουλτούρα και επιμένουν να λένε «οι πιο συγκλονιστικές στιγμές βρίσκονται στη ζωή».
Στο χώρο των εκδηλώσεων παραβρέθηκε και ξεναγήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Τα τεράστια κενά ταμπλό μετατρέπονται σε χώρο καλλιτεχνικής και ελεύθερης έκφρασης με μηνύματα - ύμνο στη ζωή. Μέσα από τα καλαίσθητα ταμπλό της ΚΝΕ, σύντομα και κωδικοποιημένα δίνονται χρήσιμα στοιχεία που γκρεμίζουν την προπαγάνδα των τελευταίων δεκαετιών και όσα αντιδραστικά ιδεολογήματα τη συνθέτουν: «Τα ναρκωτικά είναι όπλο του σάπιου συστήματος, σκέψου ποιους βολεύει να ψάχνουμε τη λύση στη φυγή». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα ναρκωτικά της κρίσης, στο πάκο της Αργεντινής, στο σίσα της Ελλάδας, με καταστροφικές συνέπειες για τους χρήστες τους. Παρατίθενται στοιχεία για την αύξηση της χρήσης και της εξάρτησης όπου τα ναρκωτικά νομιμοποιήθηκαν, για τις συνέπειες από τη συστηματική χρήση κάνναβης, για την ιστορία της υποκατάστασης που αυξάνει την κερδοφορία των φαρμακοβιομηχανιών και υπονομεύει κάθε προσπάθεια απεξάρτησης. Για το πώς οι υπερασπιστές της νομιμοποίησης των ναρκωτικών - ανάμεσά τους και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ - παρουσιάζουν την καταστολή του μυαλού ως ελευθερία, για τις θέσεις της ΚΝΕ, της μοναδικής πολιτικής νεολαίας που λέει «όχι» σε όλα τα ναρκωτικά.
Ο Δ. Κουτσούμπας ξεναγήθηκε στην εκδήλωση
Ο Δ. Κουτσούμπας ξεναγήθηκε στην εκδήλωση
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η έκθεση σκίτσου, εκεί που και η πένα γίνεται όπλο ενάντια στη ναρκω-κουλτούρα. Χιουμοριστικές και καυστικές οι ερωτήσεις γνώσεων που έφτιαξε η ομάδα της ΚΝΕ για το επιδαπέδιο παιχνίδι.
Οπως δήλωσε στον «Ριζοσπάστη» ηΔέσποινα Μαστρολέων, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, «η πολύμορφη παρέμβαση που οργάνωσε το ΚΣ της ΚΝΕ αποτελεί συνέχεια πολλών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Στέλνουμε μήνυμα στη νεολαία ότι με το κεφάλι ψηλά πρέπει να διεκδικήσει τη ζωή που της αξίζει, ότι δεν πρέπει να συμβιβάζεται με τη "λογική" θολούρα στο μυαλό και τα κεφάλια κάτω, ούτε με ζωή μισή, ούτε με ζωή με δόσεις».

Σε άλλες πόλεις
Δράσεις και εκδηλώσεις ενάντια στα ναρκωτικά πραγματοποιούν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σήμερα και σε άλλες πόλεις της χώρας και συγκεκριμένα:
Στη Δράμα, στις 10.30 π.μ. τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5 στο Εθνικό στάδιο και το απόγευμα και στις 7 μ.μ., θα γίνει η βράβευση των νικητών του τουρνουά και μαθητική συναυλία στο δημοτικό κήπο.
Στην Ξάνθη, τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5 στην Ασπίδα.
Στην Κομοτηνή, στις 6 μ.μ., τουρνουά μπάσκετ 3on3 στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου και συζήτηση.
Στην Αλεξανδρούπολη, στις 4 μ.μ., τουρνουά beach volley στην παραλία του ΕΟΤ.
Στο Ηράκλειο Κρήτηςσήμερα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας εκδήλωση με ομιλία από την Χριστοδουλοπούλου Νικολέττα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέα του ΣΠ Κρήτης της Οργάνωσης, παρουσίαση μαθητικών project, συναυλία από μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα και αύριο τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ, πινγκ-πονγκ σε γήπεδα της πόλης.