Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

Απολογισμός και προγραμματισμός δράσης από την ΠΑΣΥΗ Πανελλαδική Γραμματεία καλεί σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων, στις 10 (Λάρισα) και 11 Ιούνη

Από παλιότερη κινητοποίηση της ΠΑΣΥ στη Θεσσαλονίκη
Από παλιότερη κινητοποίηση της ΠΑΣΥ στη Θεσσαλονίκη
Ο απολογισμός της μέχρι τώρα δραστηριότητας που έχει αναπτύξει η ΠΑΣΥ και ο προγραμματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα, συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, την Κυριακή 31 Μάη.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση αναφέρεται: «Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ εκτιμά ότι τα προβλήματα επιβίωσης των μικρών και μεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων παραμένουν εκρηκτικά από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ακολουθεί την ίδια κατεύθυνση όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Εγκαιρα προειδοποιήσαμε και αποκαλύψαμε στους αγρότες και κτηνοτρόφους τις συνέπειες από τη νέα ΚΑΠ 2015 - 2020 που στοχεύει να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή πιο γρήγορα στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων και μεγαλοαγροτών. Οργανώσαμε συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες και αγωνιστικές αντιστάσεις σε πολλούς νομούς της χώρας, για την άγρια φοροληστεία που καλούνται να πληρώσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες με 13% από το πρώτο ευρώ και προκαταβολή 27,5%.
Φοροληστεία που θα ενταθεί με τα τεκμήρια διαβίωσης και τη φορολόγηση των ενισχύσεων από 12.000 ευρώ και πάνω. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διατηρεί το φοροληστρικό νόμο της προηγούμενης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των δεσμεύσεων από τα μνημόνια.
Αγρότες παραμένουν απλήρωτοι από βιομηχανίες και εμπόρους, από το πρόγραμμα νιτρορρύπανσης, τις βιολογικές καλλιέργειες, την επιστροφή του φόρου καυσίμων αλλά και ΦΠΑ. Το κόστος παραγωγής αυξάνεται και οι τιμές των προϊόντων παραμένουν χαμηλές έως εξευτελιστικές.
Την ίδια στιγμή, η νέα κυβέρνηση διατηρεί όλα τα χαράτσια και προσθέτει και νέα (ΕΝΦΙΑ, πιστοποίηση για ψεκασμούς, σχέδια για αύξηση του ΦΠΑ κ.ά.). Επίσης, καθυστερούν οι καταγραφές και αποζημιώσεις για τις φυσικές καταστροφές.
Ιδιαίτερα οξυμένο παραμένει το Ασφαλιστικό, αφού 250.000 περίπου αγρότες δεν μπορούν να κάνουν ούτε ρύθμιση χρεών προς τον ΟΓΑ, παραμένοντας ανασφάλιστοι.
Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων παραμένουν, καθώς η πλειοψηφία δεν έχει πάρει τις εξισωτικές αποζημιώσεις, τις πληρωμές του άρθρου 68, ενώ συνεχίζεται η αβεβαιότητα σχετικά με τη διανομή και την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων. Συνεχίζεται το αίσχος των αγροτοδικείων σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιστών αγροτών και κτηνοτρόφων.

Σάλπισμα αντίστασης

Σε αυτό το αρνητικό τοπίο που διαμορφώνεται, η ΠΑΣΥ σαλπίζει κάλεσμα αντίστασης της μικρομεσαίας αγροτιάς για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της.
Στηρίζουμε το πλαίσιο αιτημάτων που έχουν αποφασίσει οι αγωνιστικές Ομοσπονδίες, οι Αγροτικοί Σύλλογοι, οι Επιτροπές Αγώνα. Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συσπειρωθούν με αυτά τα αιτήματα και οργανωμένα να αποφασίσουν για τα παραπέρα βήματα των διεκδικήσεων. Να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζεται συνολικότερη σύγκρουση και ρήξη με την ΚΑΠ και την πολιτική των κυβερνήσεων που την υλοποιούν, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας προς όφελος του λαού.
Εκτός της κυβερνητικής πολιτικής, την ίδια περίοδο αντιμετωπίζουμε αυτούς που βάλανε και βάζουν πλάτη να περάσει η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης. Αυτός είναι ο ρόλος του αυτοδιοριζόμενου - ερήμην των αγροτών - "Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγροτών", που εκπροσωπεί τους μεγαλοαγρότες, καλλιεργεί τη διάσπαση και τον αποπροσανατολισμό για τις αιτίες των προβλημάτων μας.
Είναι αυτοί που χρόνια εξωραΐζουν την ΚΑΠ και τα αιτήματά τους κινούνται στο πλαίσιο αυτών των πολιτικών που ζούμε στο πετσί μας. Είναι αυτοί που τώρα δραστηριοποιούνται μέσα από συνεταιρισμούς, αφού πρώτα διέλυσαν με τις πολιτικές και πρακτικές τους τις ΕΑΣ σε βάρος των αγροτών - μελών τους.
Είναι οι χτεσινοί υβριστές των αγώνων μας, πρώην και νυν κυβερνητικοί συνδικαλιστές των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ που χρηματοδοτούνταν αδρά για να στρέφονται ενάντια στο πραγματικό αγροτικό κίνημα των Μπλόκων και των αγώνων. Είναι αυτοί που έφευγαν από τα μπλόκα στη μέση των αγώνων για να τους υπονομεύσουν και έτσι έδιναν χέρι βοήθειας στην εκάστοτε κυβέρνηση. Ηταν και είναι αντίπαλοι του αγώνα μας.
Ο δικός μας αγώνας είναι αγώνας επιβίωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών και κτηνοτρόφων που μοχθούν σκληρά να τα βγάλουν πέρα, όμως η πολιτική που εφαρμόζεται τους σπρώχνουν στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα.
Συναντιέται με τον αγώνα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις, των γυναικών και των νέων των λαϊκών οικογενειών, όλων αυτών δηλαδή που πληρώνουμε τη "λυπητερή" της καπιταλιστικής κρίσης για να κερδοσκοπούν σε βάρος μας τραπεζίτες, μεγαλέμποροι, βιομήχανοι και εφοπλιστές. Συντονίζουμε την κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ώστε ο αγώνας μας να γίνει πιο δυνατός, οι διεκδικήσεις μας πιο αποτελεσματικές.

Ο αγώνας στα χέρια των αγροτών

Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν αγωνιστικά και μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ 10 και 11 Ιούνη σε όλη την χώρα. Προβάλλουμε τα αιτήματά μας στα συλλαλητήρια, να γίνει και δική μας υπόθεση η επιτυχία τους με αποφάσεις Ομοσπονδιών, Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα. Συντονίζουμε την πάλη μας ενάντια στη φοροληστεία με τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες την Τετάρτη 10 Ιούνη με παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Εφορίες.
Το κίνημά μας έχει την ωριμότητα και την εμπειρία να δώσει τη δική του αγωνιστική και αποτελεσματική απάντηση. Να βροντοφωνάξει: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Συνεχίζουμε την ενημέρωση αγροτών και κτηνοτρόφων με μαζικές συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες και εξορμήσεις παντού, σε κάθε νομό, σε κάθε χωριό που υπάρχει αγροτικός σύλλογος. Δυναμώνουμε την οργάνωση αγροτών και κτηνοτρόφων που προϋποθέτει την αναζωογόνηση και την συγκρότηση νέων Αγροτικών Συλλόγων, που θα συσπειρώνουν, θα ενημερώνουν, θα διεκδικούν, θα κινητοποιούν τους αγρότες για το σύνολο των προβλημάτων που τους αφορούν».