Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΠΑΣΟΚ Στηρίζει και αυτό το μνημόνιο 3

Τη συμφωνία του με την οδηγία της ΕΕ για τις τράπεζες εξέφρασε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ ο εισηγητής του,Α. Λοβέρδος, στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για το δεύτερο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα, στο δρόμο για το τρίτο μνημόνιο.
Σε ό,τι αφορά το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο Α. Λοβέρδος δήλωσε ότι επιφυλάσσεται και ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ θα εξαρτηθεί από το αν θα υιοθετηθούν οι προτάσεις που έχει καταθέσει το κόμμα του. Κατηγόρησε την κυβέρνηση, μάλιστα, ότι ενώ γνώριζε τα προαπαιτούμενα αρκετές μέρες πριν, έφερε το νομοσχέδιο στη Βουλή με τη μορφή του «κατεπείγοντος».
Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, ενώ εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι με την καθυστέρηση που επέδειξε στις διαπραγματεύσεις, ανέβασε το λογαριασμό των μέτρων.
Σε μια παράλληλη κίνηση, εξάλλου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατέθεσε στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, Ερώτηση - Αίτηση κατάθεσης εγγράφων, σχετικά με το λεγόμενο grexit και το «Plan B» της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, με βάση δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, η Φ. Γεννηματά ρωτά «ποιοι και πότε αποφάσισαν την συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής για το "Plan B" και με ποιο στόχο», «ποια ήταν η σύνθεση της Ειδικής Επιτροπής, ποια είναι τα ονόματα και ποιες ήταν οι ιδιότητες των συμμετεχόντων», «ποιες είναι οι εισηγήσεις - προτάσεις τις οποίες κατέγραψε και κατέληξε η Ειδική Επιτροπή», «ποιοι ήταν οι παραλήπτες των σχετικών προτάσεων και με ποια ημερομηνία». Τέλος, ζητά την κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων.