Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Με απολύσεις και υποχρεωτικές άδειες συνεχίζεται η επίθεση των εργοδοτών

Απολύσεις και υποχρεωτικές άδειες επιβάλλει στους εργαζόμενους η εταιρεία ανελκυστήρων «Παππάς ΑΕ», επικαλούμενη τις κλειστές τράπεζες και το συνολικότερο «πάγωμα» των έργων. Οπως καταγγέλλει η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, η εταιρεία την τελευταία βδομάδα επέβαλε υποχρεωτικές άδειες και απέλυσε πέντε εργαζόμενους, προαναγγέλλοντας πως οι απολύσεις θα έχουν συνέχεια και θα φτάσουν τις 20!
«Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή το μνημόνιο ή τη χρεοκοπία γινόμαστε μάρτυρες μιας ανελέητης επίθεσης από την εργοδοσία προς τους εργαζόμενους», υπογραμμίζει η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών. Οπως εξηγεί, όσα συμβαίνουν σήμερα είναι η συνέχεια των αντεργατικών πρακτικών της εργοδοσίας: «Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία αφού είχε καλέσει τους εργαζόμενους να "βάλουν πλάτη", προχώρησε σε μειώσεις μισθών, αξιοποιώντας μνημονιακό νόμο, επιβάλλοντας ατομικές συμβάσεις μιας και δεν είναι μέλος εργοδοτικού φορέα, επέβαλε εντατικοποίηση της εργασίας, υπερωρίες - Σαββατοκύριακα, και δεν τηρεί το νόμο για τη "σωστή λειτουργία και συντήρηση των ανελκυστήρων" που προβλέπει να γίνεται η συντήρηση του ανελκυστήρα από συνεργείο (δύο αδειούχους τεχνικούς) και γινόταν από έναν τεχνικό», αναφέρει.
Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία, να συσπειρωθούν στις γραμμές του και να διεκδικήσουν: Να παρθούν πίσω οι απολύσεις και να μη γίνουν άλλες. Να εφαρμοστούν Συλλογικές Συμβάσεις για όλες τις ειδικότητες που απασχολούνται στην εταιρεία. Να μπει τέρμα στην εντατικοποίηση της εργασίας. Να εφαρμοστεί ο νόμος «για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση του ανελκυστήρα».