Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μέσω Βαρουφάκη βάζουν στο κάδρο και Τσίπρα



Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε στη Βουλή η γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ Σ. Βούλτεψη, σχετικά με το θέμα Βαρουφάκη και όσα δημοσιοποιήθηκαν περί σχεδίου εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη που επεξεργαζόταν ομάδα υπό τον τ. υπουργό Οικονομικών.
Μεταξύ άλλων, ζητά από τον πρωθυπουργό να απαντήσει: «Εάν ο Πρωθυπουργός γνώριζε ή όχι την ύπαρξη και την αποστολή της συγκεκριμένης ομάδας;», «Εάν είχε προσωπική ενημέρωση για την πορεία των "εργασιών" της και εάν έλαβε γνώση του πορίσματος που εξέδωσε και ποιο ήταν το περιεχόμενό του;», «Εάν ισχύει ο ισχυρισμός του πρώην υπουργού Γ. Βαρουφάκη ότι η ομάδα δημιουργήθηκε κατ' εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού; Εάν ισχύει ο ισχυρισμός Βαρουφάκη ότι η ομάδα άρχισε να "εργάζεται" από το Δεκέμβριο του 2014 και μάλιστα κατ' εντολή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ;», «Εάν ο Πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί για την προετοιμασία "παράλληλου συστήματος" και IOUs;» κ.ά.
Σε μια παράλληλη κίνηση από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι βουλευτές Χ. Αθανασίου, Σ. Αναστασιάδης, Μ. Βορίδης και Χ. Σταϊκούρας απέστειλαν επιστολή στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Μνημόνια, ζητώντας την άμεση κλήση σε εξέταση του Γ. Βαρουφάκη, καθώς και «να καταστεί σαφές εάν οι πράξεις του αυτές έγιναν εν γνώσει του Πρωθυπουργού και της Κυβερνήσεως», σε μια προσπάθεια να βάλουν στο κάδρο και τον Αλ. Τσίπρα.
Στο ίδιο πλαίσιο άσκησης πιέσεων στον Τσίπρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, μιλώντας χτες στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9.84» ζήτησε: «Να υπάρξουν πειστικές απαντήσεις στη Βουλή. Εμείς θα καλέσουμε τον πρωθυπουργό, να έρθει στην "ώρα του πρωθυπουργού" - όπως ορίζει η κοινοβουλευτική διαδικασία -, να μας δώσει ο ίδιος προσωπικά απαντήσεις για όλο αυτό το ζήτημα».
Μάλιστα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν και «ποινικώς κολάσιμες πράξεις. Οταν ο υπουργός Οικονομικών παραδέχεται δημόσια ότι υπήρχε ένα συγκεκριμένο τέτοιο σχέδιο, με συγκεκριμένη ομάδα, με έναν παιδικό του φίλο, που είχε αναλάβει να κάνει όλη αυτή την προπαρασκευαστική πράξη (...) θεωρώ ότι πραγματικά υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν την έναρξη μιας διαδικασίας (...) σαφέστατα υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία θα αναδείξουμε και εμείς κοινοβουλευτικά, μέσα από την κοινοβουλευτική οδό και τις διαδικασίες που προβλέπονται».
Ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά fm» υποστήριξε ότι «Ο σχεδιασμός και η σε βάθος οργάνωση του plan B, από τον κ. Βαρουφάκη, δε θα μπορούσε να υπάρξει και να λειτουργήσει χωρίς την εντολή και την ενημέρωση του ίδιου του Πρωθυπουργού».