Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Ξεψύχησε «μαθητευόμενη» σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου


Ενα τραγικό περιστατικό, ο θάνατος νεαρής «μαθητευόμενης» από την Ουκρανία σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου, ήρθε να αναδείξει για μια ακόμα φορά τις άθλιες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό - Επισιτισμό Ζακύνθου, η εκπαιδευόμενη μαθήτρια λιποθύμησε έξω από το δωμάτιό της, ενώ κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο άφησε την τελευταία της πνοή. Το Σωματείο άμεσα παρενέβη στο ξενοδοχείο που έγινε το συμβάν, για να ενημερωθεί για τα αίτια του συμβάντος. Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται στις συνθήκες της μαθητείας, καθώς «πολλά ξενοδοχεία γεμίζουν με "εισαγόμενους" εργαζόμενους από άλλες χώρες, με μισθούς των 300 ευρώ αλλά και εργαζόμενους από δουλεμπορικά γραφεία ευρέσεως εργασίας».

Τώρα είναι ώρα να ξεσηκωθούμε
«Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων ΠΑΜΕ, που προσπαθεί να αναδείξει τις πραγματικές αιτίες των «ατυχημάτων». Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, λίγες μέρες μετά το θάνατο της «μαθητευόμενης», σημειώθηκε λιποθυμία άλλου εργαζόμενου σε ξενοδοχείο της ίδιας αλυσίδας: «Η αιτία τους βρίσκεται στις συνθήκες γαλέρας που επιβάλλονται στους χώρους εργασίας για να αυγαταίνουν τα κέρδη της εργοδοσίας», σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία και εξηγεί: «Οι καραβιές των νοικιασμένων μαθητών-εργαζόμενων από χώρες του εξωτερικού, που γεμίζουν τα ξενοδοχεία κάθε χρόνο καθ' υπόδειξη των οδηγιών και αποφάσεων της ΕΕ, είναι εργαζόμενοι το ίδιο και περισσότερο εκμεταλλευόμενοι με τους Ελληνες εργαζόμενους. Η εκμετάλλευση και η εντατικοποίηση είναι ίδια για όλους. Τα 12ωρα δουλειάς, η πολυαπασχόληση, οι ατελείωτες μέρες δουλειάς χωρίς ρεπό, είναι ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση».
Υπενθυμίζει πως τα ταξικά σωματεία του κλάδου είχαν προειδοποιήσει πριν την έναρξη της σεζόν για την εντατικοποίηση και την ακόμη πιο βάρβαρη εκμετάλλευση από τα προηγούμενα χρόνια. Είχαν καλέσει τους εργαζόμενους να δράσουν άμεσα, με στόχο την υπεράσπιση της σταθερής και μόνιμης δουλειάς με δικαιώματα, για ανθρώπινες, ασφαλείς και υγιεινές συνθήκες δουλειάς. «Τώρα που για άλλη μια χρονιά, παρά τα όσα λέγονται, ο τουρισμός αποδεικνύεται η "ατμομηχανή" της οικονομίας τους, είναι ώρα οι εργαζόμενοι να μη σκύψουμε το κεφάλι, να μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά των ελαστικών σχέσεων εργασίας και των voucher, την απλήρωτη δουλειά. Τώρα είναι ώρα να παλέψουμε για μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις. Τώρα είναι ώρα να ξεσηκωθούμε, να απαντήσουμε με οργάνωση του αγώνα, ενότητα και ταξική αλληλεγγύη στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση - ΕΕ - εργοδοσία στη ζωή μας», καταλήγει η Πανελλαδική Γραμματεία.

Η εντατικοποίηση οδηγεί σε «ατυχήματα»
Εργατικό «ατύχημα», που οδήγησε στον τραυματισμό ενός εργαζομένου στον Ομιλο ΟΤΕ, σημειώθηκε στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με καταγγελίες, ο εργαζόμενος είχε κληθεί να καλύψει βλάβη ως μονοπρόσωπο συνεργείο, όταν έπεσε από τη σκάλα στην οποία εργαζόταν.
Τον τραυματισμό του εργαζόμενου καταγγέλλει η Ενωση Εργαζομένων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΟΤΕ, μέλος της ΟΜΕ ΟΤΕ, με επιστολή της στο Διευθυντή Τεχνολογίας και Λειτουργιών του Ομίλου. Οπως σημειώνει, «τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά τα εργατικά ατυχήματα στον ΟΤΕ», ενώ οι λόγοι της αύξησης αυτής είναι «η εντατικοποίηση της εργασίας, η πλημμελής εφαρμογή των κανόνων ασφάλειας και κυρίως τα μονομελή συνεργεία».
Δίπλα στα παραπάνω, πρέπει να προστεθεί η δραστηριοποίηση εργολάβων που συνεχώς διευρύνεται σε μια σειρά εργασίες, από την καθαριότητα μέχρι τις τεχνικές υπηρεσίες, στον όμιλο. Οι εργαζόμενοι στους εργολάβους δουλεύουν κάτω από ακόμα χειρότερες συνθήκες εντατικοποίησης και πίεσης, οι οποίες αντικειμενικά μεταφέρονται και στους εργαζόμενους του ΟΤΕ. Εργολαβικοί και εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, αντιμετωπίζουν από κοινού την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, που, εκτός από τους μισθούς και τα δικαιώματά τους, θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους. Στο φόντο αυτό, χρειάζεται η κοινή τους οργάνωση και πάλη, με αιτήματα και πλαίσιο που θα προωθεί και θα δυναμώνει την ενότητά τους. Είναι επομένως ζήτημα το γεγονός ότι η ΟΜΕ ΟΤΕ και τα σωματεία της δύναμής της, όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν δέχονταν ως μέλη τους εργολαβικούς ή και συμβασιούχους εργαζόμενους σε μια σειρά χώρους όπως τηλεφωνικά κέντρα, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, με προβλήματα που μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα.
Στην υπόθεση αυτή δεν αρκούν επιστολές στα στελέχη και στη Διοίκηση του Ομίλου, αλλά απαιτούνται πρωτοβουλίες οργάνωσης, συντονισμού και αγωνιστικής δράσης που να απευθύνονται στους εργαζόμενους. Ας αναρωτηθούμε πόσο αποτελεσματικό είναι σήμερα σε αυτήν την επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, η Ενωση Εργαζομένων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΟΤΕ να επιλέγει να απευθύνεται στα στελέχη της επιχείρησης και να επικαλείται τον «ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα» του ΟΤΕ και το «σεβασμό τόσο στους ανθρώπους του όσο και στους πελάτες του» χάρη στον οποίο «κυριάρχησε στην Ελληνική αλλά και Βαλκανική αγορά».