Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Σήμερα στις 7.30 το απόγευμα η εκδήλωση τιμής και μνήμης


Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση 35 χρόνων από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, φοιτήτριας της Παντείου, μέλους της ΚΝΕ, από την εργοδοσία της «ΕΤΜΑ», την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις, θα πραγματοποιηθείσήμερα, στις 7.30 το απόγευμα, έξω από το πρώην εργοστάσιο της «ΕΤΜΑ» (Αγ. Αννης και Ιερά Οδός).
«Η εργοδοσία είχε δώσει εκείνη τη μέρα εντολή: "Να μην πάρουν οι εργάτες προκηρύξεις του ΚΚΕ. Για κανένα λόγο...". Με αυτές τις εντολές έφυγαν από το εργοστάσιο τα λεωφορεία της εταιρείας, μην υπολογίζοντας την ανθρώπινη ζωή. Ενα τέτοιο λεωφορείο-δολοφόνος έπεσε πάνω στη συντρόφισσα Σωτηρία.
Η αστική δημοκρατία διαχρονικά σταματάει έξω από τις πύλες των εργοστασίων και των μεγάλων επιχειρήσεων, σταματάει όταν οι εργαζόμενοι ορθώνουν ανάστημα απέναντι στην εργοδοσία. Εκεί αποκαλύπτεται η δικτατορία των μονοπωλίων, που στρέφεται μόνιμα ενάντια στους εργαζομένους και στη νεολαία.
"Αυστηρή επανεξέταση και εκσυγχρονισμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων", δηλαδή αποκλεισμός της επαναφοράς των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, παραπέρα τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων.
- Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
- Ψήφιση νέου "συνδικαλιστικού νόμου", που θα βάζει περιορισμούς στην προκήρυξη των απεργιών, για να εμποδίζουν τον αγώνα των εργαζομένων.
Αυτά είναι μόνο ορισμένα από τα "προαπαιτούμενα" για τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία-μνημόνιο που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους "εταίρους".
Αυτές είναι ορισμένες απαιτήσεις των εκμεταλλευτών, για να στηρίζουν τα συμφέροντα και την κερδοφορία τους. Επιδιώκουν οι νέοι και οι νέες να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα, με μισθούς πείνας, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα, περιπλανώμενοι από την ανεργία στην κακοπληρωμένη δουλειά.
Δε θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα! Δυναμώνουμε την αντίσταση και την αλληλεγγύη. Την οργάνωση της νεολαίας σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, στις λαϊκές γειτονιές, με τη συμμετοχή στην πάλη, στη διαμόρφωση στόχων και αιτημάτων, στις μαζικές διαδικασίες», σημειώνει μεταξύ άλλων το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Ενώ, σε κοινή τους ανακοίνωση, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και ο Φοιτητικός Σύλλογος Παντείου Πανεπιστημίου σημειώνουν μεταξύ άλλων:
«Σήμερα που εντείνεται η επίθεση του κεφαλαίου, του κράτους του και των κομμάτων που το υπηρετούν, τσακίζοντας κάθε κατάκτηση των εργαζομένων, σήμερα που η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης καλείται να παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα και να ζήσει μια ζωή κόλαση, που η ανεργία και η κακοπληρωμένη δουλειά μαστίζει τους νέους, που ενισχύεται ακόμα περισσότερο ο αυταρχισμός, η κρατική και εργοδοτική βία, είναι επιτακτική η ανάγκη για οργανωμένο, μαζικό, ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που φέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αυτός ο δρόμος προϋποθέτει την ανατροπή του συσχετισμού δύναμης στο κίνημα, σε κατεύθυνση ρήξης με τα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους εκφραστές (...)
Οργανώνουμε την πάλη μας, δυναμώνουμε την παρέμβασή μας! Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο και νέα, τους φοιτητές και σπουδαστές των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, να πάρουν τώρα την υπόθεση στα χέρια τους! Σε κάθε χώρο δουλειάς, με τα σωματεία, τις Επιτροπές Ανέργων, σε κάθε σχολή, με τις Επιτροπές Αγώνα, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, στα σχολεία, στις γειτονιές με τις Λαϊκές Επιτροπές».