Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ


Με τις ψήφους και των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πέρασε χτες, λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, από την Ολομέλεια της Βουλής και με διαδικασίες χειρότερες και από αυτές του «κατεπείγοντος», το νομοσχέδιό της με το δεύτερο πακέτο των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων μέτρων που συμφώνησε με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για να διαμορφωθεί το μνημόνιο Τσίπρα.
Η ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, μετά και από σχετικό αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, έγινε επί της αρχής, αλλά και για τα δύο άρθρα του νομοσχεδίου (το τρίτο αφορά την έναρξη εφαρμογής του).
Συγκεκριμένα, από τους 298 παρόντες βουλευτές, 230 ψήφισαν «ναι» στο νομοσχέδιο, 63 «όχι» και 5 δήλωσαν «παρών».
Από τους βουλευτές της κυβέρνησης, 36, όλοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο. Από αυτούς, οι 31 ψήφισαν «όχι» και 5 «παρών». Θυμίζουμε ότι και στην ψηφοφορία της προηγούμενης Τετάρτης για το πρώτο πακέτο των εφαρμοστικών νόμων, «όχι» είχαν ψηφίσει 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Χτες το «όχι» που έγινε «ναι» ήταν του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, ενώ μετατοπίσεις εμφανίστηκαν και στους 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν ψηφίσει «παρών» στην πρώτη ψηφοφορία.
Σε κάθε περίπτωση, οι «διαφωνούντες», ανάμεσα στους οποίους παραμένει και η πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, καταψηφίζουν μεν τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα, αλλά παράλληλα δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι στηρίζουν την κυβέρνηση που τα φέρνει!
Κόντρα στις ανούσιες κοκορομαχίες όλων των δυνάμεων της αστικής διαχείρισης, που ψήφισαν παρέα και αυτό το αντιλαϊκό νομοσχέδιο, αλλά και στους «διαφωνούντες» που... στηρίζουν την κυβέρνηση, οι βουλευτές του ΚΚΕ ανέδειξαν ότι και το πρώτο και το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι μόνο η προκαταβολή για τα ακόμα χειρότερα που έρχονται, για να αρχίσουν δηλαδή οι διαπραγματεύσεις για την τελική διαμόρφωση του μνημονίου 3 που θα φορτωθεί στις πλάτες του λαού, με στόχο τη διασφάλιση της ρευστότητας που χρειάζεται το κεφάλαιο, για να ενισχυθεί η κερδοφορία και ανταγωνιστικότητά του. Υπογραμμίστηκε από τους βουλευτές του ΚΚΕ ότι συνειδητά η κυβέρνηση συνεχίζει τη σφαγή του λαού, βαθαίνοντας τη χρεοκοπία του για να σώσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Αναδείχτηκε ότι το δίλημμα «μνημόνια ή χρεοκοπία» δεν είναι μονόδρομος για το λαό, αλλά είναι δίλημμα του κεφαλαίου και ότι το δίκιο του λαού θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα.