Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Χτύπησε κόκκινο...


Και ενώ εδώ συζητάμε για το νέο μνημόνιο, ο Καμμένος στο Ισραήλ κλείνει επικίνδυνες συμφωνίες...
Και ενώ εδώ συζητάμε για το νέο μνημόνιο, ο Καμμένος στο Ισραήλ κλείνει επικίνδυνες συμφωνίες...

Κόκκινο χτύπησε χτες το αποπροσανατολιστικό σόου που έδωσαν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά πολιτικά κόμματα, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου που περιέχει τα προαπαιτούμενα του μνημονίου 3, κατά τη συνεδρίαση των αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών.
Οι της ΝΔ εμφανίστηκαν να βγαίνουν «στα κεραμίδια», με τον Αδ. Γεωργιάδη να κραυγάζει: «Ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Σαμαράς δεν έφεραν μνημόνιο σαν της Αριστεράς». Από το ΠΑΣΟΚ, ο Β. Κεγκέρογλου έφτασε να απειλεί την κυβέρνηση ότι «δε θα σας αφήσουμε να προχωρήσετε σε διαδικασίες fast track πλειστηριασμών των σπιτιών του κόσμου»! Ανάλογα ακούστηκαν και από το Ποτάμι και πάει λέγοντας. Από την άλλη, η κυβέρνηση, μέσω των αρμόδιων υπουργών της, όπως των Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτο ή της Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, ισχυριζόταν ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση». Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να αλλαχτεί «ούτε λέξη» από το νομοσχέδιο, γιατί αυτή είναι «η βούληση των θεσμών».
Βέβαια, στη συνέχεια, όλοι μαζί σήκωσαν το χεράκι τους και υπερψήφισαν τα προαπαιτούμενα. Συμπέρασμα, οι κοκορομαχίες τους και η εναλλαγή των ρόλων τους - είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση - δεν μπορούν να κρύψουν ότι όλοι μαζί είναι κόμματα του κεφαλαίου και οι καβγάδες τους έχουν στόχο πώς καλύτερα θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων... Προσπάθεια που περνάει μέσα από τη χειραγώγηση των λαϊκών συνειδήσεων.