Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

«ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΙΚΕΣ» ΔΥΝΑΜΕΙΣ Εσπευσαν να αξιοποιήσουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα


Το Εθνικό Μέτωπο Γαλλίας δηλώνει ηχηρό «παρών» στην όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην Ευρώπη
                 Το Εθνικό Μέτωπο Γαλλίας δηλώνει ηχηρό «παρών» στην όξυνση των                                                             ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην Ευρώπη

Για «εξέγερση» ενάντια στις ευρωπαϊκές προσταγές μιλούν δυνάμεις που προκρίνουν άλλες ενδοϊμπεριαλιστικές συνεργασίες

ΠΑΡΙΣΙ - ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Τροφή στις διεργασίες που οξύνονται, γύρω από τις συμμαχίες που η αστική τάξη πρέπει να προκρίνει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, δίνουν οι εξελίξεις στην Ελλάδα, όπως επιταχύνονται μετά από το κάλπικο δίλημμα που επιβλήθηκε στο λαό μας, για να διαλέξει τη μία ή την άλλη αντιλαϊκή συνταγή.
Είναι ενδεικτική η δήλωση που έκανε, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (Front National - FN) της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, μιλώντας για νίκη «ενάντια στην ολιγαρχία της ΕΕ» και «εξέγερση ενάντια στις ευρωπαϊκές προσταγές, που θέλουν να επιβάλουν το ενιαίο νόμισμα με κάθε τίμημα, μέσω της πιο απάνθρωπης και της πιο αντιπαραγωγικής λιτότητας». Μιλώντας εκ μέρους εκείνων των τμημάτων της γαλλικής πλουτοκρατίας που εκτιμούν ότι μια έξοδος από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά θα τα ωφελούσε πολλαπλά, δυνάμεις όπως το FN καλούν τους λαούς να εναντιωθούν στην ΕΕ, αλλά όχι στη στρατηγική που υπηρετεί, για να συστρατευθούν με άλλες, το ίδιο επικίνδυνες για τα λαϊκά συμφέροντα, ενδοϊμπεριαλιστικές συνεργασίες και να βάλουν πλάτη να περάσουν πολιτικές λιτότητας, που όμως θα είναι «παραγωγικές», δηλαδή ευνοϊκές για τα σχέδια που προωθούν τα αντίστοιχα μονοπωλιακά συμφέροντα.
«Αυτό το "όχι" του ελληνικού λαού πρέπει να επιτρέψει μια αλλαγή σωτήριας προσέγγισης. Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να επωφεληθούν από αυτή την εξέλιξη, για να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι, να συνειδητοποιήσουν τη ριζική αποτυχία του ευρώ και της λιτότητας και να οργανώσουν τη συνεργατική διάλυση του κοινού νομίσματος, ως απαραίτητο όρο για την αληθινή επιστροφή της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της μείωσης του χρέους» υπογραμμίζει η Λεπέν, που μεταξύ άλλων καταλήγει: «Απόψε μια χώρα έσπασε τις αλυσίδες, μια χώρα λέει "όχι" στην ευρω-λιτότητα! Το ευτυχές αυτό φαινόμενο θα παρασύρει ως χιονοστιβάδα αύριο και άλλες χώρες προς την ίδια απελευθέρωση. Η διάλυση της νομισματικής ένωσης ξεκίνησε».
Παρέμβαση έσπευσε να κάνει και το ηγετικό στέλεχος του βρετανικού Ukip και επικεφαλής της ευρωομάδας «Ευρώπη της Ελευθερίας και της Αμεσης Δημοκρατίας», Νάιτζελ Φάρατζ, υποστηρίζοντας ότι «το ευρωπαϊκό σχέδιο πεθαίνει» και ότι «είναι υπέροχο να βλέπει κανείς το θάρρος του ελληνικού λαού απέναντι στην πολιτική και οικονομική επίθεση των Βρυξελλών».