Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΙΣΡΑΗΛ Αθωώνουν φονιάδες Παλαιστινίων


TΕΛ ΑΒΙΒ.--

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε χτες πως ο Ισραηλινός συνταγματάρχης Ισραήλ Σόμερ,που σκότωσε το 17χρονο Παλαιστίνιο Μοχάμεντ αλ Κούσμπαχ, την περασμένη βδομάδα, στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης, επειδή πετούσε πέτρες σε ισραηλινές δυνάμεις, έκανε χρήση φονικού πυρός στο νεαρό, επειδή τάχα «αισθάνθηκε θανάσιμο κίνδυνο», όταν έπεσαν πέτρες στο παρμπρίζ του στρατιωτικού τζιπ που οδηγούσε...
Ωστόσο, Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες, μιλώντας στο πρακτορείο «Associated Press», αμφισβήτησαν τους ισχυρισμούς του Ισραηλινού συνταγματάρχη, λέγοντας ότι σταμάτησε το αυτοκίνητο και πυροβόλησε εν ψυχρώ το νεαρό, παρόλο που ο τελευταίος, μόλις τον είδε, τράπηκε σε φυγή.
Το θύμα πέθανε ακαριαία, καθώς δέχτηκε θανάσιμα τραύματα στο κεφάλι και στην πλάτη.
Η υπόθεση έχει πάρει αρκετή δημοσιότητα στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Οχθης, καθώς φαίνεται πως λειτουργεί ως «πρότυπο» για τη χρήση φονικού πυρός σε Παλαιστίνιους, ακόμη και όταν αντιστέκονται στις ισραηλινές κατοχικές αρχές μόνο με πέτρες.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες συνέλαβαν χτες 11 Βεδουίνους από την κωμόπολη Χούρα της ερήμου Νεγκέβ, με την κατηγορία ότι επιχειρούσαν να δημιουργήσουν στο Ισραήλ πυρήνα των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους». Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν επίσης πως από τους έξι, οι τέσσερις ήταν δάσκαλοι που επιχειρούσαν να κάνουν «πλύση εγκεφάλου» σε μαθητές με τις απόψεις του «Ισλαμικού Κράτους», ώστε να τους στρατολογήσουν στη συνέχεια υπέρ της οργάνωσης.
Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία που επικαλούνται Ισραηλινούς αξιωματούχους, οι έξι συλληφθέντες σκόπευαν να μεταβούν στη Συρία και να πολεμήσουν στο πλευρό των άλλων ισλαμιστών μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους».