Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ Η Περιφέρεια στηρίζει την κυβέρνηση και αδιαφορεί για την πυροπροστασία


Η κατάσταση που διαμορφώθηκε χτες στο Λεκανοπέδιο δεν είναι αποτέλεσμα του «στρατηγού άνεμου». Εγκαιρα, οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σύμβουλοι του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής έβαλαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο θέμα για την πυροπροστασία. Στη σχετική συζήτηση έγινε καθαρό ότι κανένα συγκεκριμένο και ουσιαστικό σχέδιο δεν υπήρχε, ούτε και μέτρα ή στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι έχουν γίνει τα στοιχειώδη (αποψιλώσεις, διανοίξεις δρόμων για την αντιπυρική προστασία του Λεκανοπεδίου). Το γεγονός καταγγέλθηκε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που τόνισε ότι: Δεν υπάρχει «καμία απόφαση για διεκδίκηση από την κυβέρνηση να δοθούν κονδύλια και προσωπικό έγκαιρα, ώστε η Πυροσβεστική και η Δασική Υπηρεσία να καταφέρουν να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους. Καμία πρόθεση να αυξηθούν τα κονδύλια από την Περιφέρεια στο να καθαριστούν άλση, που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας». Επισημάνθηκε ότι «η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αρκείται στο ότι μέχρι σήμερα έχει κάνει τις απαραίτητες διαχειριστικές ενέργειες, δηλαδή επιστολές, συσκέψεις, ομάδες εργασίας, υλικά για τους εθελοντές κ.λπ. Για να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης, επικαλείται τους μνημονιακούς νόμους για την έλλειψη προσωπικού, διαπιστώνει τις ελλείψεις στην Πυροσβεστική και Δασική Υπηρεσία που δημιούργησε η προηγούμενη κυβερνητική πολιτική, συνεχίζει το μπαλάκι "ποιος έχει την αρμοδιότητα, ποιος έχει τους πόρους". Γι' αυτό και σε αυτήν τη συζήτηση, είχε την αμέριστη συμπαράσταση της προηγούμενης διοίκησης Σγουρού. Η κατάσταση που δημιουργείται είναι επικίνδυνη, τόσο για όσους εμπλέκονται στο έργο της πυρόσβεσης (πυροσβέστες, εθελοντές) όσο και για όλο το λαό. Η αντιμετώπιση των τελευταίων πυρκαγιών δημιουργεί μεγάλη ανησυχία για την ετοιμότητα και την ικανότητα της περιφερειακής αρχής».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαίτησε από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα, κονδύλια και προσωπικό για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για να αντιστραφεί η υπολειτουργία των υπηρεσιών, η αποδιάρθρωση υποδομών και εγκαταστάσεων, καθώς και η πλήρης υποβάθμιση της συντήρησης και της επισκευής του μηχανολογικού εξοπλισμού, που πλήττει την επιχειρησιακή του ετοιμότητα, με αποτέλεσμα την αναγκαστική εκχώρηση αρμοδιοτήτων πυρόσβεσης σε ιδιώτες. Επίσης, «απαίτησε την ενίσχυση με προσωπικό της Δασικής Υπηρεσίας, και από την Περιφέρεια, αντί να δίνει τα αποθεματικά στην Τράπεζα της Ελλάδας για τους δανειστές, να διατεθούν ώστε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης». Απαίτησε την κατάργηση όλων αυτών των νόμων που εμπορευματοποιούν τη γη και αποτελούν τον κυριότερο εμπρηστικό μηχανισμό.
Από την πλευρά της, η Διοίκηση της Περιφέρειας ως και χτες «ποιούσε την νήσσαν». Στηρίζει την πολιτική της εμπορευματοποίησης των δασών, των περικοπών, της μείωσης προσωπικού, των ιδιωτικοποιήσεων, την πολιτική της ΕΕ, που υλοποίησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται αμείωτη και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. «Ο λαός - τονίζει η "Λαϊκή Συσπείρωση" - δεν μπορεί ούτε να ματώνει, ούτε να πνίγεται, ούτε να καίγεται. Εχει δικαίωμα ν' απαιτήσει όσα παράγει και όσα του αρπάζουν, να τα πάρει πίσω σε ασφάλεια και ευημερία γι' αυτόν και τα παιδιά του».