Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΠΟΤΑΜΙ Στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική


Τον «κίνδυνο του Grexit» επέσεισε για άλλη μια φορά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο TVXS.gr, πιέζοντας για σταθερή πορεία στον ευρωμονόδρομο, λέγοντας: «Υπάρχει πάντα αυτός ο κίνδυνος και γι' αυτό πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί καθώς κάθε επόμενη κρίση, θα είναι πολύ μεγαλύτερη». Επέμεινε, δε, ότι «αυτό που θα μας βγάλει από την κρίση είναι οι μεταρρυθμίσεις (βλ. καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις) και εδώ είναι το ζήτημα εάν ο Αλέξης Τσίπρας έχει τη δυνατότητα να πείσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να κάνουν μεταρρυθμίσεις. Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να το καταφέρει και δεν θα γίνουν οι μεταρρυθμίσεις. Αυτό με κάνει να φοβάμαι ότι και αυτό το πρόγραμμα μπορεί να πάει στράφι»...
Για τη στάση του Ποταμιού απέναντι στην κυβέρνηση είπε: «Εμείς δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση και έχουμε πολλούς λόγους να μην τη στηρίζουμε. Tα πρόσωπα που την απαρτίζουν δεν είναι αυτά που θέλουμε και δεν είναι πρόσωπα που μπορούν να βγάλουν την κοινωνία από την κρίση. Αντιθέτως, είναι πρόσωπα που βυθίζουν την κοινωνία σε κρίση. Εμείς στηρίζουμε την επιλογή του πρωθυπουργού να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και το ευρώ. Αυτό στηρίζουμε και αυτό ψηφίζουμε. Στα υπόλοιπα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση, είτε είναι για την παιδεία, είτε είναι το Δημόσιο, είτε είναι για κάτι άλλο θα είμαστε αυστηροί κριτές. Θα καταψηφίσουμε αν είναι ανάγκη, θα απέχουμε αν είναι ανάγκη, θα υπερψηφίσουμε αν είναι ανάγκη. Θα αποφασίζουμε κατά περίσταση με βάση το καλό της κοινωνίας».
Για το αν θα συμμετείχε το Ποτάμι σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν θα μετείχε το Ποτάμι σε μια τέτοια κυβέρνηση γιατί η πρότασή του είναι λίγο πιο συνολική, δεν είναι δηλαδή του τύπου "πάρε δυο υπουργεία Σταύρο"». Επέμεινε ότι «χρειάζεται μια ομάδα δέκα ανθρώπων και δέκα στόχων. Ο πρωθυπουργός δηλαδή λέει: αυτοί είναι οι στόχοι μου αυτή τη στιγμή, έχω αυτούς τους δέκα ανθρώπους και προχωράμε για να πετύχουμε τους στόχους. Δεν ρωτάμε τις συνιστώσες, δεν ρωτάμε το Ποτάμι, δεν ρωτάμε το ΠΑΣΟΚ (...) Δεν είναι όμως στη λογική του Αλέξη Τσίπρα αυτό και έτσι το Ποτάμι δεν μετέχει. Θα είναι όμως πιο χρήσιμο στην αντιπολίτευση, ως αντιπολίτευση των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών».