Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Σε θέση μάχης καλούν ΟμοσπονδίεςΣε θέση μάχης βρίσκονται συνδικαλιστικές οργανώσεις, την επόμενη ακριβώς μέρα από την ψήφιση του επαίσχυντου 3ου μνημονίου με τις ψήφους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τις πλάτες των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι. Το μήνυμα της αντίστασης έδωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με τα μεγάλα, δυναμικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας. Τώρα είναι η ώρα του αγώνα. Για να οργανωθεί η αντίσταση των εργαζομένων, σε κάθε τόπο δουλειάς, για να μπούνε εμπόδια στην εργοδοτική επέλαση που πυροδοτεί η συμφωνία-καρμανιόλα.
Για να παρεμποδιστούν τα μέτρα που λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα που έχει απομείνει. Τώρα είναι η ώρα για την οργάνωση της λαϊκής αλληλεγγύης, για να μη μείνει κανένας εργάτης μόνος του, για να μην περάσει η απογοήτευση και ο συμβιβασμός. Με «κάστρα» αγώνα τα συνδικάτα, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές, η εργατική τάξη να μπει μπροστά, να μην αποδεχτεί τετελεσμένα, με αποφασιστικότητα και ταξικό πείσμα, σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, να υπερασπίσουν τη ζωή τους. Να σταθεί όρθια η λαϊκή οικογένεια στον πόλεμο που της κήρυξαν.
Ηδη, μια σειρά Ομοσπονδίες και συνδικάτα κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση και σχεδιάζουν τις παρεμβάσεις τους.
«Ολοι στον αγώνα. Καμία απογοήτευση - κανένας συμβιβασμός. Αντίσταση κι αγώνας, για να ακυρώσουμε στην πράξη τα βάρβαρα μέτρα», είναι το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, φορτώνει στις πλάτες του λαού όχι μόνο ένα μνημόνιο, αλλά το μνημόνιο των μνημονίων», σημειώνει και εξηγεί: «Τα νέα μέτρα-φωτιά που συνοδεύουν τη συμφωνία, ικανοποιούν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για φτηνή και ευέλικτη εργατική δύναμη. Ανοίγουν στους επιχειρηματίες νέους δρόμους για να "μασουλίσουν" τα "πακέτα", στο όνομα της ανάκαμψης της οικονομίας. Οι εργάτες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροί επαγγελματίες και η φτωχή αγροτιά καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό».
Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου σχολιάζει σχετικά με τη συμφωνία της κυβέρνησης τα εξής: «Μας λένε ότι τώρα θα πληρώσουν αυτοί που μέχρι τώρα διέφευγαν. Είναι μάστορες στην παραπλάνηση και στο να παρουσιάζουν το "μαύρο-άσπρο". Αλήθεια, ποιος θα πληρώσει την αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε μισθούς και συντάξεις, τη μονιμοποίηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ; Ποιον θα χτυπήσουν με την απελευθέρωση των απολύσεων;». Στο φόντο αυτό, καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους: «Μοναδικός δρόμος είναι η καλύτερη οργάνωση του αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς. Καλούμε τα ΔΣ σε όλη την Ελλάδα να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες, να συγκαλέσουν μαζικές διαδικασίες, να προετοιμάσουν τους συναδέλφους για σκληρό αγώνα ενάντια στην εφαρμογή των νέων αντεργατικών μέτρων στα εργοστάσια».
«Αρκετά ματώσαμε - αρκετά πληρώσαμε! Δεν κάνουμε πίσω!», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. «Στον κλάδο, οι βιομήχανοι έχουν εξαπολύσει επίθεση στα δικαιώματά μας. Επικαλούνται το capital control στις τράπεζες που αποφάσισε η κυβέρνηση και προχωράνε σε μείωση παραγωγής, κλείνουν μηχανές και τμήματα, δίνουν αναγκαστικές άδειες και άδειες άνευ αποδοχών, απολύουν εκατοντάδες εργάτες και όλα αυτά για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους. Από την άλλη, η κυβέρνηση αυξάνει το ΦΠΑ και στα αγαθά πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης (τρόφιμα, εισιτήρια, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.ά.). Ανεβάζει τη συμμετοχή για τις υπηρεσίες Υγείας, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ παραμένουν ο ΕΝΦΙΑ και η εισφορά αλληλεγγύης των εργαζομένων», αναφέρει και καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο να μην αφήσουν να χαθεί ούτε ώρα στην προσπάθεια οργάνωσης.