Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Φτάνοντας σε χιλιάδες εργαζόμενους με την Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο σημερινό 4σέλιδο «Κομματική Ζωή και Δράση» μπορείτε να διαβάσετε τα εξής:
-- ΚΟ Αττικής: Κάλεσμα ετοιμότητας, οργάνωσης και συσπείρωσης με το ΚΚΕ σε χιλιάδες εργαζόμενους με την Ανακοίνωση της ΚΕ.
-- Λακωνία:Πείρα από την κινητοποίηση της Κομματικής Οργάνωσης κατά την πρόσφατη πυρκαγιά στη Νεάπολη και τις πρωτοβουλίες της στη συνέχεια
-- Δημοκρατικός Στρατός Σάμου: Εκδηλώσεις τιμής από την ΤΕ Σάμου στους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού.
-- Αιτωλοακαρνανία:Ανταπόκριση από τις εκδηλώσεις της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας για τις μάχες της Αμφιλοχίας και της Γουρίτσας.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Φτάνοντας σε χιλιάδες εργαζόμενους με την Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ
Κάλεσμα για ετοιμότητα και επαγρύπνηση μπροστά στις εξελίξεις, οργάνωση της πάλης και συσπείρωση με το ΚΚΕ
Εξόρμηση στο λιμάνι του Πειραιά
Εξόρμηση στο λιμάνι του Πειραιά
Με εργαλείο την Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις, η ΚΟ Αττικής πραγματοποιεί σχεδιασμένο πλατύ άνοιγμα, με στόχο να ενημερωθούν όσο γίνεται περισσότεροι εργαζόμενοι και νέοι για τις πολιτικές εξελίξεις και την τοποθέτηση του ΚΚΕ, να φτάσει παντού το κάλεσμα του Κόμματος για οργάνωση της αντίστασης και της διεκδίκησης, ενάντια στα νέα μέτρα του τρίτου μνημονίου.
Οι κομμουνιστές απευθύνουν κάλεσμα συσπείρωσης και συστράτευσης, ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού. Αυτός άλλωστε είναι ο μόνος δρόμος για να ενισχυθεί η καθημερινή πάλη, σε κάθε χώρο δουλειάς και λαϊκή γειτονιά, για να μεγαλώνει το ρεύμα αμφισβήτησης της ίδιας της εξουσίας των μονοπωλίων, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους.

Με την Ανακοίνωση της ΚΕ και τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι
Σε αυτά τα πλαίσια, χιλιάδες αντίτυπα της Ανακοίνωσης της ΚΕ του ΚΚΕ διακινήθηκαν με εξορμήσεις από συνεργεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ την τελευταία εβδομάδα. Μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ υλοποιούν το σχέδιο εξορμήσεων που περιλαμβάνει χώρους δουλειάς, αλλά και σημεία όπου μαζικά μπορεί να διακινηθούν αυτήν την περίοδο τα υλικά του Κόμματος.
Η αρχή έγινε το προηγούμενο Σάββατο στο λιμάνι του Πειραιά: Τα ξημερώματα στα πλοία με προορισμό το ανατολικό Αιγαίο και τη Ρόδο και το απόγευμα σε εκείνα με προορισμό την Κρήτη. Την Κυριακή σειρά είχανπαραλίες της Αττικής, όπου συνέρρευσαν χιλιάδες λαϊκού κόσμου. Ακτή του Ηλιου στον Αλιμο, Μπάτης στο Παλαιό Φάληρο και Κινέτα ήταν τα σημεία που βρέθηκαν κομμουνιστές και φίλοι του Κόμματος.
Το πρωί της Δευτέρας η εξόρμηση συνεχίστηκε σε χώρους δουλειάς, όπως στη ΝΟΚΙΑ
Το πρωί της Δευτέρας η εξόρμηση συνεχίστηκε σε χώρους δουλειάς, όπως στη ΝΟΚΙΑ
Με την ανακοίνωση της ΚΕ και το «Ριζοσπάστη» στο χέρι, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ σημείωναν ότι τώρα, χωρίς να χάσει χρόνο ο λαός, πρέπει να απορρίψει την προπαγάνδα της συγκυβέρνησης ότι αυτό το μνημόνιο οδηγεί στο «ξέφωτο» της ανάπτυξης και γι' αυτό έρχονται καλύτερες μέρες για το λαό. Η αλήθεια είναι ότι τα βάρβαρα μέτρα θα τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους για δεκαετίες.
Είναι επίσης κρίσιμο για τα εργατικά λαϊκά στρώματα να αντλήσουν τα πολύτιμα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις τελευταίες εξελίξεις, ώστε να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η πάλη τους. Οπως τονίζεται άλλωστε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ,«οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η ΕΕ και ο καπιταλισμός δεν μπορούν να αλλάξουν με διαπραγματεύσεις, εναλλαγή κυβερνήσεων και δημοψηφίσματα. Η κατάσταση για τον λαό θα χειροτερεύει, και εξαιτίας των ανταγωνισμών που οξύνονται μεταξύ των καπιταλιστικών χωρών και των ιμπεριαλιστικών κέντρων, εντός και εκτός Ευρωζώνης».
Οι κομμουνιστές σημείωναν στις εξορμήσεις ότι τα «προαπαιτούμενα» που ψηφίστηκαν, είναι μόνο η αρχή της κλιμακούμενης αντιλαϊκής επίθεσης, γι' αυτό χρειάζεται ένταση της πάλης και συσπείρωση με την πολιτική του ΚΚΕ, επαγρύπνηση και ετοιμότητα μπροστά στις εξελίξεις που έρχονται. Αυτή είναι και η καλύτερη απάντηση στις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης που προσπαθεί να κερδίσει ξανά χρόνο, να αποσπάσει τη λαϊκή συναίνεση, λέγοντας ψέματα ότι τάχα θα... «βελτιώσει» το νέο μνημόνιο, χρησιμοποιώντας ξανά το μανδύα της «διαπραγμάτευσης». Η αλήθεια είναι ότι ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων, για την τελική διαμόρφωση του τρίτου μνημονίου, έχει ως δεδομένο αφενός το αντεργατικό - αντιλαϊκό πλαίσιο των δύο προηγούμενων μνημονίων που διατηρούνται στο ακέραιο και αφετέρου τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που έχει ήδη αναλάβει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για λογαριασμό του εγχώριου κεφαλαίου, έναντι των λυκοσυμμαχιών που αυτό συμμετέχει.
Με το «Ριζοσπάστη» και την Ανακοίνωση, στην «Ακτή του Ήλιου», στον Άλιμο
Με το «Ριζοσπάστη» και την Ανακοίνωση, στην «Ακτή του Ήλιου», στον Άλιμο
Είναι χαρακτηριστικό ότι παίρνοντας τις ανακοινώσεις, εκατοντάδες άνθρωποι αναγνώριζαν ότι έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες, ότι η ζωή τους δεν πρόκειται να καλυτερεύσει, παρά τις αντίθετες προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες αναδεικνύουν ότι δεν πρέπει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να δεχθούν αδιαμαρτύρητα και μοιρολατρικά τα νέα αντιλαϊκά σενάρια, αλλά ότι ο λαός έχει τη δύναμη να επιβάλει το δίκιο του, ξεπερνώντας τα τρομοκρατικά, εκβιαστικά διλήμματα.

Και σε χώρους δουλειάς
Η εξόρμηση συνεχίστηκε το πρωί της Δευτέρας σε χώρους δουλειάς. Σε αυτά τα πλαίσια, η ΚΟ πληροφορικής της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών, οργάνωσε πλατιά εξόρμηση στη Μεταμόρφωση, στην εταιρεία ΝΟΚΙΑ, μεγάλο μονοπώλιο του κλάδου με πάνω από 1.000 εργαζόμενους.
Από νωρίς το πρωί οι κομμουνιστές ενημέρωναν τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις και τους καλούσαν να μην τσιμπήσουν στους νέους εκβιασμούς της κυβέρνησης και των δανειστών. Οι εργαζόμενοι κατά δεκάδες μπαίνοντας στην εταιρεία, κοντοστέκονταν, χαιρετούσαν τους συναδέλφους τους και η κουβέντα άναβε αμέσως.
Ηταν φανερή η δυσαρέσκεια για τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται, για το σύνολο της ζωής τους και των οικογενειών τους. Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι με την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, αυτομάτως μεγάλωσε και το κόστος σίτισης μέσα στην εταιρεία. Ο θυμός ήταν μεγάλος από εργαζόμενους που νιώθουν εξαπατημένοι, ειδικά μετά το δημοψήφισμα και βλέποντας ότι πάλι θα πληρώσουν το μάρμαρο, μοιράζονται τον προβληματισμό με τους κομμουνιστές λέγοντας «κάτι πρέπει επιτέλους να κάνουμε...».
Είναι επίσης αποκαλυπτικό ότι οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική μέσα στην εταιρεία, που κάλεσαν ανοιχτά για υπερψήφιση του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα τώρα κρύβονται, καλλιεργούν την αναμονή, κάνουν τα πάντα για να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων. Ακόμα και μετά την πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για συλλογή δεκάδων υπογραφών για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, οι συνδικαλιστές που στηρίζουν την κυβέρνηση σφυρίζουν αδιάφορα, αφού θέλουν τους εργαζόμενους θεατές, μπροστά στην λαίλαπα των μέτρων που εξαπολύεται.
Οι κομμουνιστές με την εξόρμηση κάλεσαν τους εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, ακόμα και στις καλοκαιρινές άδειές τούς. Να μην χαθεί μέρα, για την οργάνωση του αγώνα τόσο μέσα στο χώρο δουλειάς, για σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν, όσο και στους τόπους κατοικίας. Κανένας μόνος του μπροστά στην νέα λαίλαπα που εξαπολύει το κεφάλαιο απέναντι στους εργαζόμενους.
Οι εξορμήσεις συνεχίζονται τις επόμενες μέρες, με το «Ριζοσπάστη» και το φυλλάδιο με την Ανακοίνωση της ΚΕ. Συνεργεία του Κόμματος θα βρεθούν από την Παρασκευή και όλο το Σαββατοκύριακο σε καταπέλτες πλοίων, στο λιμάνι του Πειραιά. Επίσης εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στη Σαλαμίνα, στην πρώτη Πλαζ Βούλας, στην ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας, στον Ωρωπό, στην Ψάθα, στο Σχινιά Μαραθώνα, στο Λαύριο και τη Λούτσα.