Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Γύρω από τον…κόσμο

 

 

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Τέσσερις ένοπλοι και ένας καμικάζι που οδηγούσε παγιδευμένο αυτοκίνητο επιτέθηκαν στην πύλη εγκαταστάσεων εταιρείας που ανεφοδιάζει το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, σκοτώνοντας πέντε φρουρούς (οι τέσσερις Νεπαλέζοι) και τραυματίζοντας άλλα δύο άτομα. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Η αφγανική ηγεσία τόνισε ότι η επίθεση αποδεικνύει περίτρανα ότι οι Ταλιμπάν δεν έχουν καμία διάθεση να συμμετάσχουν σε κανενός είδους διάλογο.

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.-- Σε άρση της βουλευτικής ασυλίας της ευρωβουλευτή Μαρίν Λε Πεν, του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, προχώρησε χτες, διά μέσου φανερής ψηφοφορίας, το Ευρωκοινοβούλιο μετά από σχετικό αίτημα που έχει υποβληθεί από Γάλλο εισαγγελέα προκειμένου η Λε Πεν να καθίσει στο εδώλιο για δηλώσεις του 2010, στις οποίες είχε παρομοιάσει την εικόνα της προσευχής μουσουλμάνων σε γαλλικούς δημόσιους χώρους με τη ναζιστική κατοχή. Η Λε Πεν δεν είχε εμποδίσει τη διαδικασία δηλώνοντας αποφασισμένη να υπερασπίσει τον εαυτό της.

ΑΒΑΝΑ.-- Να συμπεριληφθεί στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Κολομβίας που πραγματοποιούνται στην Αβάνα της Κούβας και ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ELN), ζήτησαν χτες διαπραγματευτές των ανταρτών των «Επαναστατικών Ενοπλων Δυνάμεων Κολομβίας» (FARC), ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση των δύο οργανώσεων για τερματισμό των μεταξύ τους διαφωνιών και την έναρξη διμερούς συνεργασίας.

MOΣΧΑ.-- Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες κατά τη συντριβή ελικοπτέρου τύπου ΜΙ-8 στην Ιακουτία (ανατολική Σιβηρία) της εταιρείας «Polar Airlines». Το σκάφος μετέφερε συνολικά 25 επιβάτες και τριμελές πλήρωμα.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Στο νοσοκομείο βρίσκεται από χτες ο 77χρονος πρώην Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Φρεντερίκ Ντε Κλερκ προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση για τοποθέτηση βηματοδότη. Σε νοσοκομείο της Πρετόρια εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση και ο πρώην Πρόεδρος Νέλσον Μαντέλα.