Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ Βγάζει «λάδι» την ΕΕ

 

220414092721_1170

Να προσωποποιήσει τις ευθύνες για τις συνέπειες που βιώνουν οι αγρότες απ' το ρωσικό εμπάργκο στον Αντ. Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλο, βγάζοντας λάδι την ΕΕ και τα μονοπώλια που αυτή εκπροσωπεί, επιχείρησε χτες ο Αλ. Τσίπρας, μετά από τη συνάντησή του με την Επιτροπή Παραγωγών Ημαθίας και Πέλλας.

«Κύριοι υπεύθυνοι της καταστροφικής για τα ελληνικά συμφέροντα κρίσης είναι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος», ισχυρίστηκε ο Αλ. Τσίπρας και παραπέρα υποστήριξε ότι «δίχως την ελληνική συναίνεση δεν θα μπορούσε να ληφθεί απόφαση στην ΕΕ για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας».

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η ελληνική πλευρά δεν άσκησε τα δικαιώματά της, προκειμένου να προστατέψει τα ελληνικά συμφέροντα, κρύβοντας ότι τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης προάσπισε η ελληνική κυβέρνηση, τηρώντας τη συγκεκριμένη στάση. «Η στάση τους αποδεικνύει ότι δεν αντιλαμβάνονται τη συμμετοχή μας στην ΕΕ ως ισότιμης χώρας με αναφαίρετο το δικαίωμα υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων, αλλά ως φερέφωνο στις επιδιώξεις τρίτων», επέμεινε ο Αλ. Τσίπρας εξωραΐζοντας την ΕΕ, δίνοντας άλλοθι παράλληλα στην κυβέρνηση την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίζει ως απλά ανίκανη και όχι στυγνό εκτελεστή ταξικών επιλογών.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στη γραμμή του κόμματός του κάλεσε την κυβέρνηση «να διαχωρίσει τη θέση της από την ανόητη και αδιέξοδη λογική των κυρώσεων» μιας και, όπως είπε, ο «οικονομικός πόλεμος με τη Ρωσία» θα έχει καταστροφικές συνέπειες για όλη την ΕΕ, ιδιαιτέρως για τις χώρες του Νότου.