Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΔΗΜΑΡ Ψάχνει όχημα και θέση στην αστική διακυβέρνηση

 

Ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να κρατήσει η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, πιεζόμενη ωστόσο κι απ' τους δύο συνομιλητές της για τη στάση της σχετικά με συνεργασίες και συμμαχίες μπροστά και στις διεργασίες για τη λεγόμενη ανασυγκρότηση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας.

Ο γραμματέας του κόμματος, Θ. Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του χτες στη ΝΕΡΙΤ ξεκαθάρισε ότι στόχος του διαλόγου που επιδιώκει το κόμμα του είναι η συμμετοχή μελλοντικά στη διακυβέρνηση. «Δε διαπραγματευόμαστε την πολιτική και οργανωτική μας αυτονομία. Αυτό που έχουμε ξεκινήσει είναι ένας διάλογος στον ευρύτερο χώρο, ένας διάλογος για να βρούμε τις προϋποθέσεις μιας μελλοντικής, προγραμματικής συνεργασίας για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας», ανέφερε.

Στο πλαίσιο αυτό και παράλληλα με τις διαδικασίες προετοιμασίας του Συνεδρίου της το Φθινόπωρο, η ΔΗΜΑΡ θα επιμείνει στις συζητήσεις που έχει αρχίσει και με τα δύο κόμματα. Στελέχη της δεν κρύβουν την απαισιοδοξία τους, καθώς, όπως λένε, στο άμεσο μέλλον δε διαφαίνεται δυνατότητα να παίξει η ΔΗΜΑΡ ρόλο γεφυροποιού μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και άρα θα πρέπει να διαλέξει πλευρά ιδιαίτερα μπροστά στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει φόβους ενός τμήματος του κόμματος ότι τελικά και κυρίως αν προκηρυχτούν εκλογές η ηγεσία θα επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί, ο Θ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι η ΔΗΜΑΡ «δεν κοιτάει ούτε προς τη μία, ούτε προς την άλλη κατεύθυνση, έχουμε τις δικές μας θέσεις ... με αυτές πορευόμαστε, αλλά και με αυτές προσπαθούμε να δούμε πού υπάρχουν συγκλίσεις και προγραμματικές συμπτώσεις».