Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Πολιτιστική όαση οι εκδηλώσεις της ΚΝΕ σε γειτονιές και χωριά

 

Από την εκδήλωση στο Καστέλι

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στο Καστέλι Κισσάμου Χανίων. Προβλήθηκε βίντεο που ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία της περιοχής με την έλλειψη υποδομών στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού. Στο βίντεο περιλαμβάνονταν δηλώσεις νεαρών ερασιτεχνών αθλητών στίβου και τένις και ενός μέλος του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου. Τονίστηκε η αδιαφορία από το κράτος και η έλλειψη χρηματοδότησης και στήριξης στον ερασιτεχνικό αθλητισμό αλλά και η στάση που πρέπει να κρατήσει η νεολαία: Στις σημερινές συνθήκες, η νέα γενιά πρέπει να αγωνιστεί για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με εργατική - λαϊκή εξουσία που θα εξασφαλίζει τη μαζική πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, χωρίς εταιρείες να λυμαίνονται το χώρο, χωρίς ντόπινγκ και βία στα γήπεδα. Στην εκδήλωση μίλησε ακόμα ο Ανδρέας Ανδρονικάκης, στέλεχος της ΚΝΕ, και ακολούθησε κρητικό γλέντι από τους Στέφανο και Γιώργο Μπατουδάκη, Κωστή Παχάκη, Λυβιάκη Κων/νο και Βλαστάκη Χαρίλαο. Τους παρευρισκόμενους εντυπωσίασε η παράσταση κρητικών παραδοσιακών χορών από το χορευτικό συγκρότημα «οι Πελασγοί».

 

Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ και στη Λάρισα. Εκδήλωση έγινε στη συνοικία Αβέρωφ, όπου μίλησε η Ελισάβετ Ριζαργιώτη, στέλεχος της ΚΝΕ, τονίζοντας, ανάμεσα στα άλλα: «Επιμένουμε να παλεύουμε για το μέλλον μας στο μπόι των ιδανικών μας, των αξιών της πιο πρωτοπόρας τάξης της κοινωνίας, των ονείρων που έγιναν πράξη και θα ξαναγίνουν. Για ένα κόσμο, μια κοινωνία, που θα σηκώνει και το μπόι των ίδιων των ανθρώπων, που δε θα τους θέλει σκυφτούς, άβουλους, στη γωνία αλλά θα τους χρειάζεται πρωταγωνιστές. Χτίστες μιας νέας ζωής, με τα μέσα παραγωγής, τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια τους. Που πάει να πει δυνατούς, ζωντανούς και πρωτοπόρους, ελεύθερους από τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, της άγνοιας, του φόβου».

Επίσης, στη συνοικία Ταμπάκικα μίλησε η Βάσω Καραπάνου, μέλος του Τομεακού Γραφείου ΤΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Μας λένε ότι η ΕΕ μας προστατεύει από τους πολέμους. Παρόλα αυτά η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ έχει συμμετάσχει σε δεκάδες πολεμικές επεμβάσεις, με τελευταία την επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου το στρατηγείο της Λάρισας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο». Αντίστοιχες εκδηλώσεις προγραμματίζονται για σήμερα στη Φαλάνη, αύριο στη Νίκαια, στις 5 Σεπτέμβρη στο Πύθειο.

Προφεστιβαλική εκδήλωση έγινε και στη Ζαγορά Πηλίου, όπου μίλησε ο Λευτέρης Μπαρμπαγιάννης, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, που, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αναφέρθηκε στο ρόλο που παίζει η συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, και στις επιπτώσεις που έχει αυτή η συμμετοχή στη ζωή του λαού, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο όσον αφορά τη μικρομεσαία αγροτιά, καθώς στην περιοχή υπάρχει μεγάλη παραγωγή μήλων. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με λαϊκό γλέντι, ενώ στο χώρο λειτουργούσε και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» που προκάλεσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, κάτι που φάνηκε και από τη διακίνηση των βιβλίων.